Ion Rădoi amenință cu o nouă grevă la metrou. ”Va fi sigur dacă sunt tăieri salariale sau concedieri”

Ioana Bucur, Alexandrina Toader 22.04.2021, 21:00
Ion Rădoi amenință cu o nouă grevă la metrou. ”Va fi sigur dacă sunt tăieri salariale sau concedieri”

Ion Rădoi amenință cu o nouă grevă la metrou, în cazul în care vor fi tăieri salariale sau concedieri. Ce a transmis liderul sindicaliștilor, în cadrul unei conferințe de presă.

Ion Rădoi amenință cu o nouă grevă la metrou

Liderul sindicaliștilor de la metrou a declarat, în timpul unei conferințe de presă de joi, 22 aprilie, că, în cazul în care Metrorex va face dispoibilizări sau va tăia salariile angajaților, vor exista consecințe. Ion Rădoi amenință cu o nouă grevă la metrou:

„Sigur grevă! Adică, vom respecta legea, adică, în condițiile în care a crescut prețul pâinii, al combustibilului…. Dacă vor fi dați oameni afară sau li se ia din salariu, începem procedurile de care am vorbit mai devreme”, a afirmat liderul sindicaliștilor de la metrou, Ion Rădoi.

Declarațiile lui Rădoi au fost transmise, live, pe pagina de Facebook a sindicatului pe care îl conduce. Amenințările vin la aproape o lună de la cea mai recentă grevă de la metrou. Pe 26 martie, peste un sfert de milion de călători din București s-au trezit, la primele ore ale dimineții, fără unul dintre cele mai importante mijloace de transport în comun din oraș. Protestul venea la doar o zi după ce reprezentanții Metrorex au anunțat că au dat termen data de 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale din incinta stațiilor de metrou.

Ce se va întâmpla cu angajații Metrorex care au participat la grevă
Ciculația în subteran a fost oprită, pe 26 martie

Procesul de eliberare a spațiilor comerciale de la metrou a început cu un scandal uriaș. Imaginile cu directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, forțând ușa unui chioșc cu o rangă au fost comentate de ministrul Transporturilor. Cătălin Drulă l-a lăudat pe Paraschiv pentru implicare, precizând că „unde e lege, nu e tocmeală”.

„Acele construcţi provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte. Cel mai important este că nu au autorizaţii de construire (…) nu au dreptul legal, comercial de a ocupa domeniul public (…) este foarte important că sunt nenumărate rapoarte ISU care identifică ca problemă de siguranţă amplasarea acestor spaţii comerciale – înguspează căile de evacuare, pobleme de flamabilitate. (…)

Un o curajos, care şi-a asumat o misiunea grea la Metrorex. Am văzut comentarii despre folosirea de către directorul general a unei răngi. Da, un carte se destructurează cu ranga şi-l felicit pentru un act de asumare şi curaj”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Când nu obţin ceea ce doresc, evident că ameninţă cu proteste”

Actualul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost invitat recent la Prima TV, unde a fost întrebat dacă, pe vremea cât a ocupat funcția de ministru al Transporturilor, a fost amenințat cu proteste de liderul sindicaliștilor de la metrou, Ion Rădoi.

„Evident, acesta este comportamentul de ani şi ani de zile nu numai al lui Rădoi, al liderilor de sindicat; când nu obţin ceea ce doresc evident că ameninţă cu proteste”, a afirmat Bode.

Bode a declarat că a structurile din Ministerul Afacerilor Interne au gestionat în mod corect atât situaţia blocării staţiei de metrou Unirii de către sindicalişti, dar şi momentul începerii demolării spaţiilor comerciale din staţiile de metrou.

Urmăriți Impact.ro și pe