Iohannis, noi măsuri anunțate în timpul stării de urgență! Mesajul președintelui pentru români

Redacția IMPACT 28.03.2020, 14:54
Iohannis, noi măsuri anunțate în timpul stării de urgență! Mesajul președintelui pentru români

În plină stare de urgență, Klaus Iohannis a revenit, sâmbătă, cu un nou mesaj pentru români, dorind astfel să puncteze și mai mult măsurile pe care toți cetățenii trebuie să le respecte pe perioada pandemiei. Președintele a făcut declarații, imediat după vizita la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni. În discursul său, acesta a anunțat că vor urma verificări la sânge în spitalele din țară.

Iohannis, noi măsuri anunțate în timpul stării de urgență!

Klaus Iohannis a oferit, sâmbătă, 28 martie, la finalul vizitei de la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, noi declarații, dorind să aducă la cunoștință cetățenilor importanța măsurilor pe care autoritățile le-a luat în lupta împotriva pandemiei, dar și să întărăsească ideea că pentru a depăși această criză este important că românii să respecte regulile impuse în timpul stării de urgență.

Președintele a revenit cu recomandările, pe care specialiștii ni le-au tot oferit încă de la declanșarea epidemiei cu coronavirus, însă a ținut să le menționeze din nou, tocmai pentru a sublinia importanța lor.

„Oricâte de pregătite ar fi autoritățile, și sunt bine pregătite, o parte semnificativă îi revine fiecărui român în acest demers de a preveni răspândirea coronavirusului.

Este foarte, foarte important – și o să repet acest lucru la fiecare declarație pe care o fac – evitați contactul cu alți oameni! Evitați să vă atingeți! Evitați să vă îmbrățișați! Evitați cu orice preț să vă întâlniți într-un loc închis cu mai mulți oameni.

Respectați toate normele de igienă! Oricât de paradoxal ar suna, cel mai important lucru este să ne spălăm foarte des pe mâini, să evităm să ne atingem fizic cu alte persoane.

Este o perioadă grea, este o perioadă foarte grea. Din păcate, și asta ne-o spun experții, lucrurile în continuare vor fi mai grave. Ne așteptăm, din păcate, la o creștere a numărului bolnavilor, dar vedem cu toții că și statul se pregătește din ce în ce mai bine.

Îmi doresc foarte mult ca și românii să fie din ce în ce mai bine pregătiți și să respecte aceste norme. Împreună vom trece prin această criză.”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a vizitat sâmbătă Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central
Klaus Iohannis a vizitat sâmbătă Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central

Ce a spus președintele în urma vizitele de la Spitalul Militar de Campanie ROL II

În ceea ce privește Spitalul Militar de Campanie ROL II, președintele a anunțat că a fost construit în timp record și că este pregătit să primească pacienții confirmați cu COVID-19.

„Este impresionant ce au reușit militarii și cu personalul medical militar să realizeze în puține zile. Am vizitat toate secțiile. Spitalul încă nu este dat efectiv în funcțiune, dar este gata pregătit și în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune”, a spus Iohannis.

Președintele a mai spus că România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii, adăugând că vor urma verificări la sânge în spitalele din România.

„Însă, în același timp, trebuie să spun că după ce se termină această criză, care, din păcate, va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România și vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem față oricărei situații, și unei epidemii, și unui dezastru”, a ținut să sublinieze Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe