Iohannis, noi declarații despre gestionarea crizei de coronavirus! Cu cât se va prelungi starea de urgență în România. Video Live

Redacția IMPACT 06.04.2020, 14:36
Iohannis, noi declarații despre gestionarea crizei de coronavirus! Cu cât se va prelungi starea de urgență în România. Video Live

Klaus Iohannis va susține, luni, 6 aprilie 2020, o ședință la Palatul Cotroceni, alături de miniștrii, pentru a discuta despre gestionarea crizei de coronavirus în România. După întâlnirea cu oficialii statului român, stabilită pentru ora 12.00, președintele va reveni în fața cetățenilor cu precizări importante în contextul stării de urgență și a pandemiei. Găsiți, mai jos, live-ul cu declarațiile președintelui!

Iohannis, noi declarații despre gestionarea crizei de coronavirus în România

Iohannis revine, luni, cu noi declarații despre măsurile impuse pe teritoriul țării în perioada stării de urgență. Conform informațiilor oferite pe site-ul Administrației Prezidențiale, președintele are stabilită, luni, 6 aprilie, ora 12.00, o ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 în România.

Iohannis, alături de Ludovic Orban. Sursa foto: Inquam
Iohannis, alături de Ludovic Orban. Sursa foto: Inquam

La întâlnire, vor lua parte Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Principalele declarații ale președintelui:

  • O ședință de bilanț, în care am tras concluzii importante.
  • Creșterea numărului de persoane afectate de epidemie, în România, nu a fost așa mare ca în alte țări.
  • Acest lucru vine din faptul că am luat măsuri foarte ferme, însă nu este momentul să ne relaxăm. Toți experții ne spun că evoluția epidemiei depinde în continuare de modul în care respectăm indicațiile autorităților.
  • Așadar, nu suntem încă la vârful epidemiei. Dar, în nici un caz, nu este momentul să ne relaxăm.
  • O veste bună! La început, se știe că a fost complicat să procurăm echipamente speciale. Primim în această săptămână 2 milioane de măști pentru medici, 8 milioane de măști care vor ajunge la populație, 500 de mii de combinezoane pentru medici și personalul medical. Iată că sunt lucruri care se mișcă.
  • Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În cursul acestei săptămâni, vom elabora textul decretului, iar săptămâna viitoare venim cu noul decret. Vom prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile.
Urmăriți Impact.ro și pe