Iohannis, declarații de ultim moment de la Cotroceni. Mesajul nou al președintelui pentru români în plină stare de urgență. Apel pentru Diaspora

Raluca Juncu 03.04.2020, 14:09
Iohannis, declarații de ultim moment de la Cotroceni. Mesajul nou al președintelui pentru români în plină stare de urgență. Apel pentru Diaspora

Klaus Iohannis susține o declarație de presă la ora 14:00, la Palatul Cotroceni. Mesajele Președintelui vin în urma unei ședințe pe care a avut-o, la ora 12:00, alături de premierul României, Ludovic Orban și miniștri de Interne și ai Apărării Naționale. Întrunirea a avut drept scop evaluarea și prezentarea unor măsuri de siguranță și de ordine publică pentru români, în contextul limitării infecției cu noul coronavirus.

Update, 3 aprilie 2020. Președintele României a făcut un apel la românii din Diaspora pentru ca aceștia să nu vină acasă de Paște.

”Vor veni săptămâni grele. Deja avem 116 morți pe care îi plângem și ne vor aștepta probabil și alte clipe complicate. E o bătălie pe viață și pe moarte pe care trebuie neapărat să o câștigăm. Măsurile de distanțare socială trebuie să fie ținute în vigoare până când pericolul va trece. Fac apel pentru românii din Diaspora: dragii mei, nu veniți acasă de Sărbători, Putem fi alături de cei dragi de la distanță, facem sacrificii dureroasă pentru a fi aproape mai târziu. E o dramă reală pentru milioanele de credincioși să nu poată merge la biserică, dar nu există altă cale de a ne proteja decât să stăm acasă.

Fac un apel la lucrătorii de la frontierele țării: fiți vigilenți, atenția voastră poate salva vieți.”

Declarațiile lui Klaus Iohannis

Președintele României prezintă concluziile adoptate în urma ședinței avută cu reprezentanții Guvernului.

Toate aceste măsuri au fost luate pentru a va proteja sănătatea, pentru a proteja sănătatea populației din România și pentru a înlesni munca medicilor.

Majoritatea românilor au înțeles că legile se respectă și această stare de urgență este una foarte serioasă și cu atât mai mult trebuie să respectăm legislația, ordonanțele și legile în vigoare.

Un aspect important îl prezintă siguranța și ordinea publică.

Este absolut necesar să se respecte legislația în această perioadă. Repet asta pentru protecția voastră și pentru a înlesni munca medicilor și a cadrelor medicale (…)

Ce se întâmplă cu cei care nu au înțeles? Pur și simplu vor fi amendați, legea se aplică. În acest fel pot să vă spun că s-au făcut, de la acesată lege, acțiuni de tot felul, s-a controlat felul în care oamenii respectă carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare și multe altele (…)

Legea este clară, este pentru protecția medicilor, cine nu o respectă, va fi amendat.

În final, dragi români, repet ce am mai zis, respectăți normele impuse de autorități, respectați distanța impusă, nu dați mâna cu alte peroane.

Vă doresc multă sănătate”, este mesajul transmis de Președintele României.

Șeful Statului spune că s-au realizat, până acum peste 870.000 de acțiuni de control pentru a verifica dacă românii respectă legea. De asemenea, s-au mai dat 78.000 de amenzi, mai amintește Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe