Iohannis anunţă că nu vor creşte impozitele. „Românii nu trebuie să trăiască cu teamă”

Badea Violeta 30.05.2022, 22:09
Iohannis anunţă că nu vor creşte impozitele. „Românii nu trebuie să trăiască cu teamă”

Președintele Klaus Iohannis a participat luni, 30 mai, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles. Șeful statului a ținut să-i liniștească pe români și a precizat că Guvernul nu are de gând să crească impozitarea. Acesta a spus că discuțiile despre modificarea sistemului de impozitare se poartă mai mult la televizor decât în coaliție.

Klaus Iohannis, despre posibilitatea ca impozitele să se majoreze

Președintele României a declarat astăzi, 30 mai, că nu există o decizie politică privind creșterea impozitului sau a taxării. De asemenea, șeful statului a afirmat faptul că Guvernul a promis să nu majoreze impozitarea.

„La acest moment nu există o decizie la nivelul coaliției pentru a schimba sistemul de impozitare și nu cred că se va întâmpla foarte curând, dar nu este după părerea mea greșit să fie luate în discuții diferite variante posibile, însă românii nu trebuie să trăiască cu teama că mâine se schimbă sistemul de impozitare și dintr-odată trebuie să plătească mai mult.

Aceste lucruri deocamdată rămân cum sunt stabilite și discuțiile care se poartă, în mod nu neapărat cu titlul de noutate, se poartă mai mult la televizor decât în coaliție.

Deci nu există o decizie politică pe creșterea impozitului sau a taxării și Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea ceea ce așa va rămâne.”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Klaus Iohannis a precizat ca nu vor creste impozitele
Klaus Iohannis a precizat ca nu vor creste impozitele

„Trebuie să găsim soluţii”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, de asemenea, că în cursul zilei de joi, 2 mai, va fi abordat subiectul privind energia şi preţurile la energie.

Liderul României a spus că trebuie găsite soluţii pentru a nu mai depinde de resursele Rusiei. Totodată, trebuie menţinute preţurile la energie la un nivel competitiv, la un nivel la care cetățenii îl pot achita.

„Avem şi alte teme, unele de asemenea foarte sensibile pentru populaţie – energie, preţurile la energie. Vom discuta mâine acest complex de energie, securitate energetică.

Trebuie să găsim soluţii pentru a ne deconecta de resursele Federaţiei Ruse, dar, pe de altă parte, pentru a menţine preţurile la energie la un nivel competitiv şi, în definitiv, la un nivel pe care oamenii îl pot plăti”, a mai declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Discuții privind securitatea şi apărarea

Klaus Iohannis a mai precizat că tot joi, 2 mai, în cadrul reuniunii va fi discutată problema legată de securitate şi apărare. Șeful statului a precizat că se dorește îmbunătăţirea performanţei industriei de apărare europene.

„Avem o temă care va fi discutată mâine. Este vorba despre securitate şi apărare. Noi dorim să îmbunătăţim performanţa industriei de apărare europene.

Pentru acest lucru există bani disponibili. Sigur, România are interesul de a fi parte din acest demers şi noi sprijinim toate eforturile, cu o remarcă importantă: orice se face în domeniul securitate şi apărare trebuie făcut în complementaritate şi în corelare cu NATO, altfel lucrurile devin greu de coordonat.

Astea ar fi primele chestiuni pe care am vrut să le prezint acum, practic în deschiderea sesiunii speciale. La final, ca de obicei, veţi primi toate informaţiile despre ce s-a hotărât în definitiv după două zile de discuţii” a adăugat președintele României.

Urmăriți Impact.ro și pe