Iohannis, anunț de ultimă oră despre dublarea alocațiilor pentru copii! Mesajul așteptat cu nerăbdare de români

Diana Radu 10.01.2020, 10:01
Iohannis, anunț de ultimă oră despre dublarea alocațiilor pentru copii! Mesajul așteptat cu nerăbdare de români

Klaus Iohannis a făcut anunțul mult așteptat despre dublarea alocațiilor pentru copii. Președintele României a spus că nu va refuza dublarea alocațiilor, însă așteaptă lămuriri de la guvernul condus de Ludovic Orban. Când urmează să intre în vigoare proiectul de lege dacă va fi aprobat?

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor? Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat, în luna decembrie a anului trecut, iniţiativa legislativă propusă de PSD, care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani. Astfel, aceștia ar urma să primească lunar suma de 300 de lei, în timp ce pentru copiii cu handicap este prevăzută suma de 600 de lei. Ce spune Klaus Iohannis despre dublarea alocațiilor?

”Proiectul de lege a ajuns la mine și are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment, nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea încă se află în analiză și în așteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului pentru că aici vorbim despre niște sume care nu sunt prinse în buget și atunci Guvernul ar trebui să vină cu soluții pentru a vedea cum se poate continua”, a declarat Klaus Iohannis.

alocații, klaus iohannis
Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor? Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Despre dublarea alocațiilor, Ludovic Orban a declarat că și liberalii își doresc o majorare  a locațiilor, însă în momentul de față nu sunt prevăzute sume de bani pentru a susţine creşterea. Drept urmare, șeful Executivului a anunțat că PNL ia în calcul patru variante de a sancționarea proiectului de lege propus de PSD, care prevede creșterea alocațiilor. Fie vor ataca la CCR legea, fie vor prorega termenuk de intrare în vigoare, fie vor cere o reglementare.

”Nu ai prevăzute aceste sume de bani pentru a susţine creşterea. PNL îşi doreşte creşterea, dar o creştere raţională, care să fie sustenabilă, pentru care să existe banii necesari şi să nu fie o creştere care să creeze grave dezechilibre, atât la nivelul bugetului, cât şi la nivelul diferitelor categorii de plăţi sociale sau de altă natură din sistemul public. Deci PSD, deşi a dat o lege a salarizării, după aia, pentru anumite categorii, a devansat creşterea salariului, care era prevăzută să se facă etapizat, câte o pătrime între 2018 – 2022, acesta a fost stilul lor de politică, să creeze anumite avantaje care de fapt creează discriminări şi îmbracă forma unor privilegii pentru unele categorii pe care au vrut să şi le fidelizeze”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.