Iohannis a făcut anunțul despre noul an școlar. Mesajul președintelui îi vizează pe toți elevii din România. Ce se întâmplă cu școala online

Nicu Stan 04.08.2021, 14:37
Iohannis a făcut anunțul despre noul an școlar. Mesajul președintelui îi vizează pe toți elevii din România. Ce se întâmplă cu școala online

Iohannis a făcut anunțul despre noul an școlar. Mesajul președintelui îi vizează pe toți elevii din România. Președintele României a pomenit de valul patru al pandemiei, în contextul începerii noului an școlar. Ce se întâmplă cu școala online în anul școlar 2021-2022, vedeți în articolul de mai jos.

Klaus Iohannis, anunț despre începerea școlii de pe data de 13 septembrie. La ce să se aștepte părinții

Klaus Iohannis a făcut anunțul despre noul an școlar. Mesajul președintelui îi vizează pe toți elevii din țara noastră. De asemenea, președintele a anunțat ce se va întâmpla în anul școlar 2021-2022, cu lcoala online, în contextul apariției valului patru al pandemiei de coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că elevii vor merge la școală în format fizic, iar în cazul în care valul 4 al pandemiei de Covid-19 își va face apariția se vor lua măsuri ca și până acum.

Elevii incep scoala pe 13 septembrie fizic in scoli
Elevii incep scoala pe 13 septembrie fizic in scoli

Ce se întâmplă dacă crește numărul de infecții cu coronavirus

“Dacă totuși numărul cazurilor va crește, sigur se vor lua măsuri. Se vor trece școlile pe diferite formate, în funcție de ratele de incidență. Mă surprinde că unii care vor să-și dea importanță întreabă de scenarii. Să pună mâna pe ziar și să vadă cum am făcut anul trecut”, a declarat Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Parcul Natural Comana.

Cum anul școlar va începe pe 13 septembrie, Klaus Iohannis a precizat că școala online nu poate înlocui școala în format fizic și că susține revenirea elevilor în școli, binențeles cu toate măsurile de prevenire specifice.

Școala online nu poate înlocui școala normală

“Școala online nu poate înlocui școală în școală, în format fizic. Eu vreau să cred că suntem spre finalul pandemiei, noi am gestionat-o și când n-am avut vaccin și am avut școală în format fizic până a venit valul 3 și s-a trecut în online. Suntem spre sfârșitul pandemiei și toată lumea trebuie să știe ce are de făcut. Lucrurile nu sunt noi și nici necunoscute.

Ar trebui schimbat directorul dacă în anumite școli nu sunt materiale sau dezinfectant. Avem o creștere a numărului de infectări, dar suntem departe de un val mare, sper să rămânem așa, departe.

Românii, încurajați să se vaccineze

Oricine răspunde de o instititutie publică știe care sunt măsurile de igienă. Avem o creștere a numărului de infectări, dar suntem departe de un val mare. Sper să rămânem așa, departe. Declarația Ministrului Educației legată de începerea școlii în format fizic mi se pare logică.

Să fie încurajați oamenii să se vaccineze și să începem școala și anul universitar în format fizic. Și să-l terminăm așa. Dacă totuși apare valul patru mai intens se iau măsuri, ca anul trecut. Se vor trece școlile pe diferite formate, în funcție de ratele de incidența. Mă surprinde că unii care vor să-și dea importantă întreabă de scenarii. Nu știu ce consiliu a întrebat așa ceva. Să pună mâna pe ziar și să vadă cum am făcut anul trecut”, a mai spus Klaus Iohannis.