Ioana Dichiseanu, despre gestul făcut de Simona Florescu pentru tatăl său după ieşirea din spital a actorului. „Ce blegi aţi fost voi doi că v-aţi separat”

Andra Daoud 21.05.2022, 13:52

A trecut un an de la dispariția actorului Ion Dichiseanu, dar nu trece o zi fără ca fiica lui, Ioana, să își amintească de el. Ea a povestit recent, în cadrul unui podcast, cum a fost pentru ea momentul în care părinții ai au decis să divorțeze și ce gest nobil a făcut Simona Florescu pentru actor, atunci când acesta a fost externat din spital.

Gestul făcut de Simona Florescu pentru Ion Dichiseanu, povestit de fiica lor

Ion Dichiseanu s-a stins din viață pe 20 mai 2021, lăsând un gol imens în sufletele celor apropiați. Fiica sa, Ioana, și fosta lui soție, Simona Florescu, au povestit, în repetate rânduri, cât de mult au suferit după pierderea actorului. Nu este un secret pentru nimeni că Ion Dichiseanu și Simona Florescu au rămas în relații bune și după ce au divorțat, femeia fiindu-i alături în ultima parte a vieții și îngrijindu-l.

Ioana Dichiseanu a povestit recent că, în momentul în care tatăl său a fost externat din spital, mama ei s-a mutat acasă la actor, pentru a avea grijă de el și trăiau din nou toți ca o familie. Ioana nu a ascuns faptul că i-a fost greu atunci când părinții ei s-au despărțit, fiind foarte tânără la vremea aceea.

„Urmărisem zilele trecute nişte filmări cu mama şi cu tata şi i-am zis atunci mamei: ‘Băi, dar blegi aţi fost voi doi! De ce să vă separaţi?!’ Nu vreau să intru în amănunte. Aveam 21 de ani. Eram mare, dar eram obişnuită cu ei, erau cei mai buni prieteni ai mei. Mergeam în vacanţe împreună, la petreceri… Mă gândeam că totul se schimbă chiar dacă eu aveam o altă viaţă.

M-am obişnuit repede pentru că ei au reuşit să aibă o relaţie foarte frumoasă. Au rămas prieteni. Chiar atunci când a venit tata din spital făceam cu schimbul. Mama se mutase la noi ca să aibă grijă de el, dormea cu el, avea grijă să nu cadă. Ne simţeam bine împreună toţi. Am stat 20 de ani de împreună înainte, totuşi… Aproape o viaţă de om”, a spus Ioana Dichiseanu  în podcastul Laviniei Şandru Greentube România.

Ioana Dichiseanu, despre gestul facut de Simona Florescu pentru tatal sau dupa iesirea din spital a actorului
Ioana si Ion Dichiseanu

Festival de teatru, film și muzică în memoria lui Ion Dichiseanu

După dispariția artistului, fiica și fosta soție a sa au încercat să îi păstreze vie memoria și să ducă mai departe unele proiecte începute de el. Weekend-ul acesta se desfășoară la Adjud, orașul natal al regretatului actor, Festivalul de Teatru, Film și Muzică „Ion Dichiseanu”. De vineri până duminică, vor avea loc proiecții de film, piese de teatru, concerte și lansări de carte ale unor personalități cunoscute.

„Noi ne gândim că el e acolo, undeva, ne veghează și este un ax al vieții noastre. Nu este ușor, dar încercăm să ne ocupăm timpul cu diverse activități ca să trecem mai ușor peste situațiile vieții noastre. El este cu noi, iar noi facem planuri pentru el.

Și-ar fi dorit să mai joace într-un film, să scoată un album. Noi continuăm planurile lui ca și cum ar fi aici. Ioana pregătește o carte, o voi lasă pe ea să povestească.”, povestea Simona Florescu în urmă cu ceva timp, într-un interviu.

VEZI INTERVIUL COMPLET AICI:

Urmăriți Impact.ro și pe