EXCLUSIV

Invenția revoluționară a lui Cezar Ouatu. A conceput un spectacol total inovator, s-a inspirat de la Luciano Pavarotti. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 13.05.2022, 19:09
Invenția revoluționară a lui Cezar Ouatu. A conceput un spectacol total inovator, s-a inspirat de la Luciano Pavarotti. EXCLUSIV

Cezar Ouatu, unul dintre cei mai apreciați tenori români ai momentului, încearcă să revoluționeze ideea de show de comedie muzicală. Ca atare, el a conceput și materializat ceva cu totul nou, a cărui premieră a fost găzduită recent de sala Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești. La 42 de ani, cel cunoscut și drept „Cezar, The Voice” a vorbit cu impact.ro despre actualul său proiect de suflet.

Cezar Ouatu revoluționează lumea spectacolului

Recunoscut pentru maniera originală, dar și îndrăzneala cu care abordează nu doar muzica clasică, dar și pe cea ușoară, Cezar Ouatu a pus la bazele noului său proiect exact acest lucru, împletitrea mai multor stiluri musicale, sub aceeași cupolă.

„Am de ceva vreme în minte acest gen de stand-up comedy muzicală. Din păcate, pandemia mi-a dat planurile peste cap în ultimele 18 luni. Primăvara asta am considerat însă că e momentul propice și ca atare am pornit cu el la drum. Ploiești e doar orașul de start, fiindcă peste vară intenționez să-l duc în toate marile orașe unde vom fi bine primiți”, a declarant el pentru impact.ro.

Potrivit spuselor lui Cezar Ouatu, totul a plecat de la ideea celebrelor concrete ținute la finele secolului trecut de trei mari tenori ai lumii, Luciano Pavarotti, Jose Carreras și Placido Domingo.

Totul a plecat de la tradiționalele concrete ale celor trei mari tenori

„Ideea mi-a venit de la modelul celor trei mari tenori ai lumii. Și după ce am interpretat cu succes 45 de diverse roluri într-una dintre cele mai apreciate emisiuni ale postului Antena 1, am considerat că sunt pregătit să fac asta. De altfel, am avut cândva un moment similar, cu cei trei tenori, chiar la Antenă, alături de Romică Țociu și Cornel Palade”, a oferit el explicații suplimentare.

Pe scurt, showul conceput de Cezar Ouatu și intitulat „The Free Tenors” îl readuce în prim-plan alături de doi buni prieteni ai săi, Marius Deneș și Mihnea Niculescu. Îmbrăcați la „trei ace” și după regulile cele mai severe ale unei recepții moderne, cei trei poartă nume aproape consacrate.

În sensul că personajul lui Ouatu este „Luciano Pavarouati”, Marius Deneș e „Placido Flamingo”, iar Mihnea Niculescu – „Jose Carras”.  Pe scenă urcă și un cvartet de coarde, „The Virgins”, care sunt în realitate bărbați în travesti. Iar muzica clasică se împletește cu cea de taraf, fiindcă în timpul spectacolului, sub pretextul unei grave erori, își fac simțită prezența și cei de la „Tarafu’ lu’ George Vasile”.

Inventia revolutionara a lui Cezar Ouatu. A conceput un spectacol total inovator, s-a inspirat de la Luciano Pavarotti. EXCLUSIV
Cezar Ouatu, pe scena, alaturi de Marius Denes si Mihnea Niculescu

„Alegerile mele nu sunt deloc întâmplătoare. Îi știu foarte bine și pe Marius, și pe Mihnea. Cel dintâi e pianist-concertist, iar Mihnea e și muzician, și interpret vocal. Cred că publicul ne va îndrăgi repede, fiindcă ceva de genul acesta nu s-a mai văzut pe scenele românești de la spectacolele intitulate ‘Ucenicul vrăjitor’, ale lui Radu Gheorghe”, mai spune Ouatu.

El a enumerate pentru impact.ro și o serie de melodii celebre pe care el și partenerii săi le vor interpreta în timpul showului, la loc de cinste aflându-se aria Brindisi din opera „Traviata” a lui Verdi sau „Marșul lui Radetzki”, de Johann Strauss tatăl, dar și o serie de melodii de petrecere foarte cunoscute. Cezar Ouatu mai spune că spectacolul său este realizat cu participarea a 15 oameni, iar durata acestuia e de puțin peste o oră.

Urmăriți Impact.ro și pe