Inundațiile au făcut prima victimă în județul Iași. Un bărbat de 47 de ani, prins de ape în timp ce încerca să treacă prin albia pârâului

Elena Avramescu 20.07.2021, 12:57
Inundațiile au făcut prima victimă în județul Iași. Un bărbat de 47 de ani, prins de ape în timp ce încerca să treacă prin albia pârâului

Inundațiile au făcut prima victimă în județul Iași. Tragedia s-a întâmplat în localitatea Hândrești din judeţul Iași, atunci când un bărbat a fost găsit decedat după ce a încercat să traverseze pârâul din localitate. Astfel că este prima victimă ca urmare a inundaţiilor din județ.

Inundațiile au făcut prima victimă în județul Iași

Potrivit autorităţilor, este foarte probabil ca bărbatul să fi fost suprins de debitul crescut al apei în timp ce încerca să treacă prin albia pârâului. În Iași a fost cod roșu de ploi, iar asta s-a văzut în localitățile care au fost puternic afectate de ploi.

În plus, ISU a emis un nou comunicat prin care anunţa faptul că bărbatul a fost găsit decedat pe un cama extravilan.

În data de 19.07.2021, în jurul orei 22.00, în urma unui apel prin numărul unic de urgente 112 am fost anunţat despre faptul că pe un câmp din extravilanul satului Hândrești, com. Oțeleni, judeţul Iași, a fost găsit un bărbat în vârstă de 47 de ani decedat. La locul intervenţiei a fsot mobilizat serviciul voluntar de pompieri al comunei Oțeleni care a facilitat accesul la victimă a echipajului medical de ambulanță şi a poliției. Circumstanţele decesului sunt de competenta organelor de cercetare penală, găsim notat în comunicatul emis de ISU.

Inundatiile au facut prima victima in judetul Iasi
Inundatii Iasi

Felician Gheraescu, primarul comunei Oțeleni, a menționat faptul că, inițial, a fost comunicat eronat faptul că bărbatul a murit din cauza viiturilor, acesta susținând că bărbatul a fost găsit de propria fiică la circa 2 kilometri distanță de casă, unde se afla cu animalele pe câmp. În plus, avea probleme de sănătate.

A fost raportat eronat că fiind decedat din cauza viituri. A fost găsit de fiica lui la circa 2 kilometri de casă, era cu animalele la câmp. Era un tip slăbuţ, avea şi alte probleme de sănătate cu plămânii. Aşteptam raportul de la medicină legală în acest caz. A fost şi o cantitate mare de precipitaţii într-un timp foarte scurt şo probabil că şi expunerea la acest nivel putea să contribuie la ceea ce s-a întâmplat, dat fiind starea sa de sănătat, a spus Felician Gheraescu, primarul comunei Oțeleni.

Potrivit autorităților județene, cadavrul unui bărbat în vârsta de 47 de ani a fost găsit într-un pârâu din localitatea Hândrești din județul Iași. Se pare că bărbatul a fost luat prin surprindere de debitul mare al apei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...