Întrebuințările ciudate ale Coca Cola. La ce mai poți să folosești celebra băutură răcoritoare

Cristian Cojocaru 07.03.2021, 19:08
Întrebuințările ciudate ale Coca Cola. La ce mai poți să folosești celebra băutură răcoritoare

Este una dintre cele mai iubite băuturi răcoritoare din lume, însă puțini știu că aceasta poate fi folosită și la altceva. Așadar, întrebuințările ciudate ale Coca Cola pot fi aplicate în mai multe domenii, fiind un aliat pentru grădina ta.

Care sunt întrebuințările ciudate ale Coca Cola

Faptul că băutura are un gust inconfundabil, este cunoscut de toată lumea. Mai puțin cunoscut este faptul că renumitul suc poate avea mai multe utilizări și nu doar cea de a te răcori. Coca Cola poate fi folosită pentru combaterea dăunătorilor din grădină. Acest suc este eficient în combaterea melcilor și limacșilor, adică melcii fără cochilie.

La fel ca în cazul capcanei cu bere, se îngroapă în pământ un vas până la jumătate. Ceea ce trebuie să faci mai departe este să umpli jumătate din vas cu Coca Cola și astfel obții o capcană pentru dăunătorii care îți amenință florile. Moluștele sunt atrase de suc, iar după ce vor intra în bol, nu vor mai putea ieși.

Aceeași capcană poate fi folosită și împotriva viespilor. Indiferent că vei folosi un bol sau o sticlă plină cu suc, aceasta trebuie pusă lângă cuibul viespilor, care vor fi atrase de zahărul din Coca Cola și nu vor mai putea ieși. Renumita băutură poate ajuta și atunci când faci compost. Astfel, zahărul din Coca Cola va atrage microorganismlee care sunt necesare pentru a începe procedul de descompunere, sucul grăbind procesul de descompunere.

Coca Cola poate fi un aliat puternic al grădinii tale
Coca Cola poate fi un aliat puternic al grădinii tale

Băutura carbogazoasă curăță inclusiv rugina

Cu aceeași băutură  poți uda inclusiv pământul din jurul plantelor. Coca Cola va reduce pH-ul solului, fiind recomandat pentru azalee, bergenia, astilbe sau degețel. În cazul în care ustensilele pentru grădinărit au ruginit, exact cum ai ghicit, ai deja soluția la îndemână. Lasă uneltele pentru grădinărit pentru câteva ore în suc, iar apoi se vor curăța foarte ușor.

Coca Cola te poate ajuta și în scopul de a distruge buruienile datorită acidului citric care este conținut de băutură. Sucul poate fi folosit în grădină exact ca oțetul. Astfel, dacă în curte ai o alee cu dale prin care cresc buruieni, problema poate fi rezolvată foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să torni Coca Cola pe buruieni, cu precădere în zilele de vară.

Datorită căldurii genereate de razele soarelui, aceasta va ajuta acidul din băutura carbogazoasă să acționeze împotriva buruienilor, astfel că aleea ta va fi din nou curată. Un lucru pe care va trebui să îl eviți este să nu stropești frunzele plantelor cu celebrul suc. Deși nu există beneficii în acest sens, zahărul conținut de suc poate împiedica rădăcinile plantelor să absoarbă apă, lucru care va duce la deshidratarea plantelor.

Urmăriți Impact.ro și pe