Întrebarea pe care Putin s-a făcut că nu o aude la summitul de la Geneva. ”Biden a început să zâmbească”

Stan Filon 16.06.2021, 18:03
Întrebarea pe care Putin s-a făcut că nu o aude la summitul de la Geneva. ”Biden a început să zâmbească”

Întreaga planetă are ochii ațintiți astăzi pe Elveția, acolo unde președintele SUA, Joe Biden, are prima întrevedere de când a devenit șef de stat cu omologul său rus, Vladimir Putin. Președintelui rus i-a fost pusă o întrebare, însă acesta s-a făcut că nu aude.

Întrebarea pe care Putin s-a făcut că nu o aude la summitul de la Geneva

A început deja întâlnirea dintre președintele SUA, Joe Biden, și omologul său rus, Vladimir Putin. Acest summit are loc la Geneva și cei doi președinți sunt așteptați să poarte discuții pe mai multe teme urgente, cum ar fi stabilitatea nucleară, schimbările climatice și securitatea cibernetică, precum și Orientul Mijlociu și Ucraina.

Până să înceapă întâlnirea celor doi, Vladimir Putin s-a prefăcut pur și simplu că nu aude întrebarea unei jurnaliste. Are legătură cu dizidentul Alexei Navalnii, arestat și condamnat în Rusia, imediat cum acesta a pus piciorul pe pământ rusesc. Tocmai ce se întorcea din Germania, acolo unde s-a tratat timp de 3 luni, după ce a fost otrăvit cu un agent foarte toxic folosit în general de serviciile rusești.

Intrebarea pe care Putin s-a facut ca nu o aude la summitul de la Geneva
Intrebarea pe care Putin s-a facut ca nu o aude la summitul de la Geneva

”Putin m-a auzit si nu a raspuns. Biden mi-a aratat un mare zambet”

Jurnalista care l-a zgândărit pe Vladimir Putin a scris totul pe rețelele de socializare. „I-am strigat lui Putin > . Putin m-a auzit si nu a raspuns. Biden mi-a aratat un mare zambet”. De altfel, și președintele american Joe Biden a promis că va deschide subiectul Navalnii cu președintele Vladimir Putin.

Rușii au anunțat din capul locului că nu au mari așteptări de la summitul cu Joe Biden. Cel care a spus asta a fost chiar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Acesta a atras atenția să nu existe ”așteptări mari” în privința întâlnirii dintre cei doi șefi de stat. Cu toate acestea, recunoaște că întâlnirea dintre cei doi șefi de stat este una foarte importantă.

Rușii spun să nu avem așteptări prea mari

Preşedintele Elveţiei, Guy Parmelin, a salutat deciziile celor două state de a organiza în Elveția întâlnirea celor doi președinți și speră ca aceasta să aducă beneficii pentru comunitatea internaţională. ”Sunt foarte fericit că Elveţia găzduieşte summitul preşedintelui american, Joe Biden, cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Sper că discuţiile vor fi fructuoase pentru ambele ţări şi pentru comunitatea internaţională”, a declarat preşedintele Guy Parmelin, prin Twitter. Iată la ce se așteaptă cele două țări.

”Cei doi lideri vor discuta despre toată seria de probleme presante, în contextul în care încercăm să restabilim predictibilitatea şi stabilitatea în relaţia SUA-Rusia”, a transmis Preşedinţia SUA, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu.

”Intenţionăm să discutăm despre starea actuală şi despre perspectivele continuării dezvoltării relaţiilor ruso-americane, a temelor de stabilitate strategică, precum şi a problemelor punctuale din agenda internaţională, inclusiv despre interacţiunile în combaterea pandemiei şi în rezolvarea conflictelor regionale”, a transmis Kremlinul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...