Întrebarea care a scos-o din sărite pe Gabriela Firea. A fost întrebată de rude angajate în Primărie și a răbufnit: „E interogatoriu!”

Redacția IMPACT 27.06.2020, 12:49

Gabriela Firea a participat la un interviu în presa locală în care a fost întrebată despre mai multe chestiuni ce țin de politicile de angajare în cadrul Primăriei Municipiului București, dar și în cadrul Companiilor Municipale înființate de primărie.

Ce spune Gabriela Firea, despre angajările din Companiile Municipale

Angajările din Companiile municipale, care se află în subordinea Primăriei Capitalei reprezintă un subiect sensibil pentru Gabriela Firea. În cadrul unui interviu publicat pe G4Media, edilul nu a dorit să comenteze în legătură cu aceste procese de recrutare și de selecție a personalului cu care colaborează Primăria Municipiului București.

Unul dintre subiectele despre care jurnaliștii au întrebat-o de mai multe ori în trecut, pe Gabriela Firea, este angajarea unei persoane apropiate la șefia uneia dintre companiile de pază și protecție din subordinea Primăriei Capitalei. Este vorba despre Sebastian Scarlat, un pompier specialist în „Sotokan – Fudocan”, apropiat de familiei Gabrielei Firea. Mai exact, acesta a fost partenerul de viață al surorii Gabrielei Firea.

Edilul nu a dorit să comenteze legat de motivele pentru care a decis să-l angajeze pe Sebastian Scarlat la conducerea a două dintre firmele înființate de Consiliul General București: Compania de Pază, unde ocupă funcția de director General adjunct și Compania de străzi (unde e administrator). Gabriela Firea susține că aceste angajări nu fac parte din atribuțiile primarului general.

„Este un interviu, nu cred că ne-am întâlnit ca să mă certați (…) Am înțeles că este de fapt un interogatoriu, nu un interviu”, a spus Gabriela Firea.

Jurnalist:Cum se face că în conducerea multora dintre aceste firme municipale au venit mai mulți reprezentanți sau foști reprezentanți ai Primăriei Voluntari sau de la serviciile din Voluntari?”

Gabriela Firea: „V-ați demonstrat reaua-credință prin faptul că nu vă interesează proiectele din București, vă interesează știrile pe surse și bârfele. Mă întrebați niște bârfe acum”.

Primarul General al Capitalei a mai fost implicat în trecut în scandaluri, generate de acuze potrivit cărora a angajat în cadrul Primăriei persoane apropiate de ea sau de soțul său, favorizând, astfel, accesul în instituție.

Urmăriți Impact.ro și pe