Întorsătură neașteptată în cazul bărbatului care a pierdut 30.000 de euro într-un supermarket. Ce se va întâmpla cu banii

Rădulescu Valentin 11.05.2020, 17:24
Întorsătură neașteptată în cazul bărbatului care a pierdut 30.000 de euro într-un supermarket. Ce se va întâmpla cu banii

Recent a fost pierdut un plic cu o sumă importantă în Timișoara, dar până la momentul de față nimeni nu a anunțat poliția pentru o astfel de pierdere. Lucru ce este puțin surprinzător pentru o sumă de 30.00 de euro. Bărbatul nu a putut fi identificat până la momentul de față. Ce se va întâmpla cu suma de bani?

Întorsătură neașteptată în cazul bărbatului care a pierdut 30.000 de euro într-un supermarket

Întâmplarea a avut loc joi, în supermarketul Kaufland de pe strada D. Bojinca, din Timișoara. Un bărbat în vârstă de 50-55 de ani, a fost surprins pe camerele de supraveghere cum a scăpat un plic cu bani în timp ce ieșea din magazin fără să cumpere nimic pentru a nu sta la coadă. Ulterior plicul a fost găsit de o casieriță și a remarcat că acolo se afla suma de 30.000 de euro, astfel încât a anunțat poliția.

Potrivit informațiilor de la evz.ro, reprezentanții IPJ Timiș au precizat că nu a fost identificată persoana care deținea banii, dar și că nimeni nu a anunțat pierderea acestei sume. Deși informația a fost publicată în presa din România, bărbatul nu a apărut, ceea ce nu se prea întâmplă mai ales pentru pierderea unei astfel de sume. Banii au fost depuși într-un cont al ANAF și așteaptă să fie revendicați.

Sursă Foto: opiniatimisoarei.ro
Sursă Foto: opiniatimisoarei.ro

Ce se va întâmpla dacă proprietarul nu apare?

Toată situația va lua o întorsătură dacă proprietarul plicului cu bani nu își face apariția. Potrivit legilor din România, dacă banii nu sunt revendicați, aceștia vor reveni persoanei care i-a găsit, astfel încât printr-un proces verbal acesta poate lua banii sau orice bun pe care l-a găsit și l-a anunțat a fi pierdut poliției.

”Dacă bunul ori preţul nu este pretins de proprietarul originar, el va fi considerat lucru fără stăpân şi remis găsitorului pe bază de proces-verbal. În acest caz, găsitorul dobândeşte dreptul de proprietate prin ocupaţiune. Dovada ocupaţiunii se poate face prin procesul-verbal menţionat sau prin orice alt mijloc de probă. Dacă găsitorul refuză să preia bunul sau preţul, acesta revine comunei, oraşului sau municipiului pe teritoriul căruia a fost găsit şi intră în domeniul privat al acesteia”, se arată în articolul 945 din codul civil, aliniatele 4 și 5.