Interzis cu fuste mini într-un spital din România. Avertismentul primit de asistentele care se îmbracă indecent

Stan Filon 04.06.2022, 23:26
Interzis cu fuste mini într-un spital din România. Avertismentul primit de asistentele care se îmbracă indecent

Decizie cel puțin ciudată luată într-un spital din România, acolo unde asistentele nu mai au voie să se îmbrace provocator, mai ales după ce conducerea spitalului a văzut cum le alunecă privirile pacienților. Chiar dacă sunt bolnavi, aceștia sunt distrași de asistentele din spital, care se se îmbracă provocator, mai ales că s-a făcut cald afară, iar acestea au trecut la ținuta de vară.

Interzis cu fuste mini într-un spital din România

Asistentele de la secţia de Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Călăraşi au trăit recent un șoc, după ce conducerea spitalului le-a interzis pur și simplu să se mai îmbrace provocator. Direcțiunea a trasat un nou ordin interior care interzice asistentelor să poarte „uniforme mulate provocatoare, fuste scurte, unghii colorate, ţinută necorespunzătoare în mediu sanitar”.

Cea care a venit cu detalii legate de nota internă a fost chiar șefa secţiei, care a declarat pentru jurnaliştii locali că a decis să trimită mesajul după ce a observat privirile pacienţilor.

Interzis cu fuste mini intr-un spital din Romania
Interzis cu fuste mini intr-un spital din Romania

„Fetele tinere vor să-şi arate…”

„Nu aşa am învăţat la şcoală, că trebuie să avem un echipament decent, nu excentric? Am constatat privirile bolnavilor, deci nu e normal ca o ţinută să nu fie regulamentară. Regulamentul nostru este fără unghii şi fără ojă, nu au ce să facă decât când sunt în concediu”, a spus asistenta șefă.

„Chiar şeful de secţie mi-a semnalat, eu nu am vrut să reacţionez chiar imediat, cu toate că constatasem, dar asta e, fetele tinere vor să-şi arate… Nu sunt absurdă, chiar nu am vrut să mă iau din prima de ele, pentru că aveau impresia că am eu ceva cu tinereţea lor dar…Nu a pornit de la mine, a pornit de la privirile pacienţilor şi mi-a atras atenţia şeful de secţie şi a trebuit să iau măsuri şi să impun să se întoarcă la ţinuta regulamentară”, a declarat asistenta şefă Profira Stan pentru jurnaliştii din Călăraşi.

Profira Stan mai spune că nu doar în secţia de Chirurgie vin la serviciu asistente îmbrăcate indecent, ci şi în alte secţii. Aici vin și mulți pacienți cu probleme de inimă, probabil, iar asistentele tinere, îmbrăcate în fuste mulate și scurte le-ar putea crește acestora pulsul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...