INTERVIU EXCLUSIV. Gică Popescu știe ce soartă va avea Mirel Rădoi la națională. „Sunt convins”

Radu Oprișan 05.10.2020, 16:40
INTERVIU EXCLUSIV. Gică Popescu știe ce soartă va avea Mirel Rădoi la națională. „Sunt convins”

Gheorghe Popescu a fost unul dintre simbolurile echipei naționale a României, pentru care a adunat 115 prezențe și 16 goluri între anii 1988-2003. Membru marcant al Generației de Aur, el s-a declarat, ca și Gică Hagi, frustrat de insuccesele naționalei noastre.

Gică Popescu e ferm: Rădoi are capacitatea să ne califice!

Deși e în conflict deschis cu Răzvan Burleanu și cu actuala conducere a federației, Gică Popescu se declară, într-un interviu acordat impact.ro, susținătorul actualei naționale a lui Rădoi. Fostul mare internațional crede că ne calificăm în fața Islandei și povestește cum a primit vestea că e infectat cu COVID. Gică e negativ la teste acum și a revenit în funcția de președinte al Viitorului alături de cumnatul Hagi.

Diagnosticat de curând cu COVID și supus izolării, Popescu vorbește detașat de momentele delicate ale vieții sale, precum infectarea cu virusul ce a declanșat pandemia și momentul în care a fost încarcerat. Gică Popescu a executat o pedeapsă de 3 ani, o lună și 10 zile, jumătate din condamnarea în Dosarul Transferurilor.

– Gică, intrăm în linie dreaptă pentru meciul cu Islanda! Ce crezi că vom face?

– Am mai spus, nu concep că suntem sub fotbalul din țările nordice!

– Așadar, ne calificăm?

– Sunt convins!

– Crezi în Mirel Rădoi?, oltean ca și tine!

– Până la oltenisme, cred în Mirel! A demonstrat și la tineret că știe să fie un selecționer! Că știe să lucreze cu fotbaliștii și să-i pună în valoare! Știe să creeze un lider de echipă! Cred în reprezentativa României și sunt convins că mergem la Euro!

– Tot legat de echipa națională, visezi la momentul când fiul lui Gică Popescu să joace alături de cel al lui Hagi sub tricolor?

– Ce părinte nu visează la așa ceva, copilul său la echipa națională?!

– Mai ales alături de vărul său!

– Mai cu seamă că sunt veri, ar fi superb pentru familia noastră! Probabil că, fără să forțăm lucrurile, va veni și acel moment!

interviu exclusiv gica popescu impact.ro
INTERVIU EXCLUSIV. Gică Popescu știe ce soartă va avea Mirel Rădoi la națională. „Sunt convins”

Testul pozitiv, mai greu decât plecarea la penitenciar? „Nu, la ce experiență am eu!”

– Te-am văzut în tribună la meciul Viitorului, ai scăpat de COVID?

– Da! Am testele negative și am putut reveni la club! De acum sunt din nou la treabă!

– Bun, dar cum primește un om vestea că este pozitiv la testul COVID?

– Avusesem anumite simptome, m-a durut capul, iar când am mers la medic m-a diagnosticat și cu pneumonie. Am stat în spital, iar acum sunt negativ!

– Care moment a fost mai greu: cel în care ai primit vestea că ești pozitiv sau cel în care ai plecat de acasă către penitenciar să-ți ispășești condamnarea?

– Vă dați seama, la ce experiență de viață am eu, nu m-a dezechilibrat vestea că sunt pozitiv.

interviu exclusiv gica popescu impact.ro
INTERVIU EXCLUSIV. Gică Popescu știe ce soartă va avea Mirel Rădoi la națională. „Sunt convins”

Eu chiar m-am protejat

– Ai idee cum te-ai infectat?

– Chiar mă intrigă! Eu am făcut tot posibilul să mă protejez! M-am dezinfectat, am purtat mască. Uite că dacă lași o oră garda jos, o pățești. Important e că sunt bine, la fel și cei dragi!

– Apropo de familie, cum e Hagi acum, când nu mai e antrenorul echipei, la fel de agitat? Povesteai cu umor că nu v-ați certat în 30 de ani cât într-un an de colaborare la Viitorul.

– Așa este Gică, mai tumultuos! E mereu exigent, chiar și cu el. Altfel nu ar fi reușit tot ce a făcut în viață.

Camora e o opțiune în plus

– Naturalizarea lui Camora și apoi selecționarea sa în lotul pentru Islanda au născut o serie de dezbateri. Tu cum privești situația?

Camora este o opțiune în plus pentru selecționer! Are deja o experiență în fotbalul românesc, cu trofee câștigate, și e un fundaș de care Mirel se poate folosi.

 

Urmăriți Impact.ro și pe