Intervenție la limita supraviețuirii în Argeș. Povestea înduioșătoare a unei cățelușe blocate în smoală pentru 4 ore

Iancu Andreea, Gabriela del Pupo 14.05.2022, 16:23

Viața patrupedelor depinde adesea de noi, micile necuvântătoare fiind uneori puse în situații periculoase din cauza oamenilor. Povestea unei cățelușe, care a stat blocată în smoală pentru 4 ore, este un exemplu de supraviețuire la limită. Animăluțul a dat emoții salvatorilor săi, care au intervenit de urgență într-o localitate din județul Argeș, după ce viața cățelușă a fost observată de către un localnic.

Salvare la limită în Argeș, după ce o cățelușă a rămas blocată pentru 4 ore în smoala încinsă

Soarta unei biete cățelușe a atârnat de un fir de ață, după ce s-a văzut blocată în smoala caldă, fără cale de scăpare. Animalul a ajuns dintr-o întâmplare într-o zonă în care fusese turnat materialul încins și, fără să realizeze, a rămas în doar câteva momente prinsă pe loc. Văzându-se captivă, cățelușa s-a zbătut pentru a se elibera, însă nu a reușit decât să se afunde tot mai tare în smoală.

Din fericire, un om a observat-o și a sunat imediat echipajul de intervenție al pompierilor. Epuizată după lupta pentru eliberare, cățelușa părea că nu va reuși să scape la momentul la care salvatorii săi au ajuns la fața locului. Patrupedul abia mai respira și era cuprins de materialul lipicios. Din păcate, faptul că temperatura smoalei a scăzut a făcut ca aceasta să se transforme într-o capcană fără scăpare. Chiar și așa, pompierii nu s-au dat bătuți și și-au concentrat eforturile pentru a o salva pe cățelușă.

Povestea unei cățelușe din Argeș, blocate în smoală timp de 4 ore
Echipa de intervenții s-a chinuit 4 ore să o elibereze pe cățelușa blocată în smoală

Poveste cu final fericit. Ce s-a întâmplat cu cățelușa după salvarea spectaculoasă

Unul dintre pompieri a decis să apeleze la o cunoștință de-ale sale și a chemat în ajutor un prieten, student la medicină veterinară, care a reușit să îi administreze cățelușei medicamente pentru a putea rezista pe parcursul intervenției. Timp de patru ore s-au chinuit oamenii să o elibereze pe cățelușă, fiind tot mai încrezători că misiunea de salvare le va reuși.

Norocul a părut să îi surâdă cățelușei, care a avut de îndurat ore întregi de chin până când echipa de intervenții a eliberat-o din smoală. După multă muncă și eforturi concentrate asupra animalului, cățelușa a ieșit din capcană și a ajuns la un cabinet veterinar pentru mai multe îngrijiri. Și pentru că pare să se fi născut sub o stea norocoasă, cățelușa a avut șansa pentru a doua oară la o nouă viață. După ce echipa de intervenții a reușit să o salveze, patrupedul a fost și adoptat. Chiar dacă va trebui să petreacă câteva zile sub îngrijirea medicilor, noii stăpâni o așteaptă acasă.

Urmăriți Impact.ro și pe