Interiorul avioanelor s-ar putea schimba foarte curând. Cum vor arăta, e de-a dreptul revoluționar

Ana Anitoiu, Dragos Ștefănescu 08.01.2022, 17:32

Interiorul avioanelor s-ar putea schimba foarte curând. Felul în care vor arăta acestea e de-a dreptul revoluționar. Un tânăr spaniol aflat la studii în Olanda a făcut o propunere ce a fost apreciată în cadrul unei competiții internaționale. El vrea ca și persoanele care nu își permit să cumpere decât cele mai ieftine bilete să poată călători foarte confortabil.

Cum vor arăta avioanele în interior

În prezent, una dintre principalele nemulțumiri pe care le au persoanele nevoite să călătorească la clasa Economy este aceea că nu au suficient loc ca să-și întindă picioarele în timpul zborului. Însă, un tânăr spaniol care a sesizat această problemă a venit cu o soluție.

Ideea lui a fost recunoscută în cadrul unei competiţii anuale ce se numește Premiile „Cabina de Cristal”, pentru care a fost nominalizat. Tânărul spaniol Alejandro Núñez Vicente a călătorit suficient de mult prin Europa la clasa economică astfel încât să-și dorească să le mărească gradul de confort pasagerilor care nu venituri mari.

Interiorul avioanelor s-ar putea schimba foarte curand
Propunerea lui Alejandro Nunez

Tânărul student spaniol a început să lucreze alături de profesorii săi de la Universitatea Tehnică din Delft, Olanda, astfel încât ideea lui să fie transformată în realitate. Mai exact, el a propus construirea unor cabine de avion pe două niveluri.

În acest fel, toți pasagerii își vor putea întinde picioarele, iar bagajele lor ar fi mutate sub scaune. În opinia studentului spaniol, acest design poate fi implementat în orice avion de dimensiuni medii şi mari. În plus, acest concept, ce era în lucru și înainte de a izbucni pandemia de coronavirus, este binevenit în noul context, deoarece mărește spațiul dintre pasageri.

Alt design propus pentru interiorul avioanelor

Într-un alt capăt al lumii, japonezii de la Toyota Boshoku văd revoluționarea interiorului avioanelor comerciale în mod diferit. Și ideea lor este recunoscută în cadrul ediţiei din acest an a Crystal Cabin Awards sau Premiile Cabina de Cristal.

Japonezii propun să transforme compartimentul pentru bagaje de deasupra capetelor pasagerilor într-un spaţiu suplimentar pentru călătorii de la clasa economică. Mai exact, în paturi pe care oamenii s-ar putea retrage după ce avionul ar atinge altitudinea de croazieră, astfel încât să se bucure de confort și intimitate în timpul zborului, până în preajma aterizării.

Capsulele aflate în avioane ar beneficia de un sistem propriu de încălzire şi de răcire. Bagajele de mână ale pasagerilor ar fi depozitate sub scaunele lor, ce ar fi mai înalte față de cele obișnuite.

În cele din urmă, concursul a fost câștigat de grupul industrial și tehnologic francez Safran, în colaborare cu Universal Movement. Propunerea câștigătorilor a fost de a crea scaune cu perne speciale ce pot separa locurile între ele, în funcție de nevoile pasagerilor din avion de intimitate. Deschideți galeria foto de mai sus!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...