Întârzieri foarte mari ale livrărilor la Mercedes-Benz. Unii clienți își pot primi mașina comandată și după doi ani

Bogdan Bârliga 16.11.2021, 17:43
Întârzieri foarte mari ale livrărilor la Mercedes-Benz. Unii clienți își pot primi mașina comandată și după doi ani

Problemele din industria auto par să nu se mai termine și devin pe zi ce trece tot mai mari. Toate companiile au fost afectate și nimeni nu poate să prevadă ce se poate întâmpla în continuare.

Urmările pandemiei de Covid-19 sunt tot mai greu de contabilizat în această industrie și s-ar putea să treacă mai mulți ani până când lucrurile vor reveni la normal.

Întârzieri foarte mari ale livrărilor la Mercedes-Benz

Conform unui material publicat de revista germană Auto Motor und Sport o parte dintre clienții Mercedes-Benz își vor primi mașinile comandate cu o întârziere de până la doi ani.

Celebra criză de acum a semiconductorilor și lipsa unor materiale precum aluminiu și magneziu conduc la astfel de situații greu de imaginat în urmă cu doi ani.

În articolul publicat de Auto Motor Und Sport se susține că întârzierile livrărilor cu până la doi ani vizează modele Mercedes-Benz din Clasa G, Clasa S și Maybach. Pentru că aceste modele sunt și cele mai scumpe din gama constructorului german, volumele de vânzări mai reduse nu sunt în măsură să afecteze compania pe termen lung.

Dar Mercedes-Benz are probleme și cu livrările din gamele mai accesibile. Pentru un model hybrid CLA Coupe, CLA Shooting Brake sau GLA clienții trebuie să aștepte până în al doilea trimestru al anului 2023.

Așteptarea este mai mică în cazul modelului electric EQA, care ar putea ajunge la clienți în al treilea trimestru din 2022.

Sunt afectate și SUV-urile GLE și GLS, iar clienții care și-au dorit un astfel de model trebuie să aibă răbdare până în a doua parte a anului următor.

Lipsa componentelor duce și la eliminarea unor echipamente și opțiuni din oferte. În cel mai fericit caz vei primi mașina mai repede, dar fără o parte dintre opțiunele pe care ți le-ai fi dorit.

La finalul lunii septembrie directorul executiv al Daimler, Ola Kallenius, declara că timpul de așteptare pentru un autoturism Mercedes-Benz poate depăși un an.

Oficialul companiei germane  a precizat că s-a ajuns aici din cauza întreruperilor repetate din procesele de producție cauzate de lipsa de semiconductori și cererea mare pentru modelele constructorului german.

Probleme serioase cu producția auto și în România

Conform datelor publicate de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) în luna octombrie din acest an au fost produse în România 18.277 de autoturisme. Avem astfel o scădere cu aproximativ 35,5 de procente față de cifrele din luna octombrie din anul 2020, când pe plan local se produceau 51.418 autoturisme.

Din totalul autoturismelor fabricate în luna octombrie din acest an, 13.820 de unităţi au fost produse la uzina Dacia, iar 4.457 de unităţi au fost fabricate la fabrica Ford.

Aceste cifre ne indică faptul că vor urma întârzieri mari ale livrărilor și pentru modelele Dacia sau Ford.

 

Urmăriți Impact.ro și pe