Întâlnirea secretă care ar putea schimba radical direcția războiului din Ucraina. Pericol uriaș pentru Volodimir Zelenski

Ioana Bucur 04.06.2022, 13:04
Întâlnirea secretă care ar putea schimba radical direcția războiului din Ucraina. Pericol uriaș pentru Volodimir Zelenski

Atacurile rușilor continuă de mai bine de 100 de zile. În timp ce militarii țării vecine își apără libertatea și viitorul împotriva invadatorilor, la Moscova se fac noi planuri. A fost dezvăluită întâlnirea secretă ce ar putea să schimbe radical direcția războiului din Ucraina. Cu cine a discutat recent ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

După 100 de zile de război în Ucraina, rușii ar putea schimba tactica

Suntem în ziua 101 a războiului din Ucraina. Vineri, Statul Major General ucrainean anunța că trupele Rusiei concentrează o forţă de până la 20 de batalioane în apropiere de Sloviansk. Ruşii au încercat să lanseze un atac asupra a două oraşe la nord şi nord-vest de Sloviansk – Barvinkove şi Sviatohirsk – dar nu au reuşit, a spus Statul Major.

Luptele continuă la Severodoneţk: „Sub acoperirea focului de artilerie, au luat cu asalt zonele rezidenţiale din partea de est a oraşului. (Inamicul) are un succes parţial”.

În ziua 100 a războiului, Volodimir Zelenski promitea oamenilor că „victoria va fi de partea Ucrainei”.

„Apărăm Ucraina de 100 de zile. Victoria va fi a noastră. Slavă Ucrainei”, a adăugat Zelenski.

În timp ce atacurile continuă, la Moscova a avut loc o întâlnire secretă importantă, rușii discutând despre „noi sarcini care implică îmbunătățirea ulterioară a tacticilor folosite în operațiunea militară specială”. Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a vorbit cu liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov.

„Joi, în cadrul unei vizite de lucru la Moscova, am avut o întâlnire constructivă cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Serghey Kuzhugetovich a identificat noi sarcini care implică îmbunătățirea ulterioară a tacticilor folosite în operațiunea militară specială. Măsurile luate vor face posibilă creșterea semnificativă a eficacității manevrelor ofensive, ceea ce contribuie la desfășurarea operațiunii speciale într-un ritm mai rapid”, a transmis liderul cecenilor, pe canalul său de Telegram.

Întâlnirea secretă care ar putea schimba radical direcția războiului din Ucraina. Pericol uriaș pentru Volodimir Zelenski
Vladimir Putin si Ramzan Kadirov

„Ucraina este o afacere închisă”

Fără să dea detalii despre schimbările pe care armata rusă le face pentru a grăbi „operațiunea specială”, Kadîrov afirmă că este convins că rezultate nu vor întârzia să apară.

„Sunt sigur că cooperarea noastră ulterioară va îmbunătăți semnificativ eficiența rezolvării sarcinilor stabilite de Comandantul Suprem”, a adăugat Kadîrov.

La sfârșitul lunii mai, liderul cecenilor a amenințat Polonia, spunând, într-o înregistrare video, că „după Ucraina, dacă se dă ordinul, vom arăta în şase secunde de ce sunteţi voi în stare”.

„Ucraina este o afacere închisă. Mă întreb despre Polonia. Ce încearcă ei să facă?

După Ucraina, dacă se dă ordinul, vă vom arăta în şase secunde de ce suntem în stare.

Ar fi mai bine să vă luaţi armele şi mercenarii şi să vă cereţi în mod oficial scuze ambasadorului nostru. Nu vom lăsa asta să treacă, ţineţi minte”, a declarat el, referindu-se la stropirea cu un lichid roşu a ambasadorului Rusiei în Polonia la 9 mai.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...