Întâlnirea Macron-Putin, subiect de glume virale pe internet. Masa lungă de 6m a stârnit un festival de reacții

Cătălina Burghelea 09.02.2022, 11:39

Masa lungă la care au stat liderii europeni Vladimir Putin și Emmanuel Macron, în timpul discuțiilor de la Moscova, a devenit prilej pentru multe meme-uri și subiect de glume. În urma întâlnirii de cinci ore, „Macron și Putin sunt de acord să rezolve soarta Ucrainei în privința unui joc de hochei aerian”, au scris rețelele sociale, deoarece președinții au stat la câțiva metri distanță.

Sute de reacții pe baza întâlnirii Macron-Putin

Alte meme-uri îi arată pe Putin și Macron jucând badminton, pentru a „hotărî soarta Ucrainei”. Președintele francez mai este prezentat folosind un megafon, astfel încât Putin să poată auzi de la capătul mesei de șase metri lungime. Valul de glume vine după ce liderul de la Kremlin a purtat discuții despre criza din Ucraina cu președintele francez.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologul său francez, Emmanuel Macron, s-au întâlnit, luni, la Moscova, pentru a discuta despre subiectul nr. 1 al lumii – invadarea Ucrainei de către trupele rusești. Doar că, nu concluziile au captat atenția publicului, ci masa lungă la care au stat cei doi lideri europeni. În scurt timp de la publicarea imaginilor, masa a devenit motiv de glume pe internet.

Masa lungă de 6m, motiv de glume pe internet

O imagine a discuțiilor dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său francez Emmanuel Macron cu privire la criza din Ucraina a fost larg comentată pe rețelele sociale. Ipostaza, care îi înfățișează pe lideri așezați la câțiva metri unul de celălalt, la fiecare capăt al unei mese lungi ovale de la Kremlin, a fost creată pentru a-i arăta pe Putin și Macron jucând badminton, tenis de masă și hochei, în încercarea de a „decide soarta Ucrainei”.

Internauții s-au distrat pe seama distanței dintre cei doi lideri europeni

Alte versiuni i-au vizat pe Macron și Putin pentru că nu au purtat discuțiile printr-un apel zoom, deoarece ar fi fost „mai aproape” și au sugerat că cei doi s-au așezat mai departe decât distanța „dintre trupele ruse și granița cu Ucraina”, scrie Daily Mail.

Alți internauți l-au arătat pe Macron vorbind printr-un megafon, astfel încât Putin să-l audă de la celălalt capăt al mesei.

Emmanuel Macron și Vladimir Putin au purtat negocieri la Moscova, în încercarea de a atenua tensiunile cu privire la situația din Ucraina. Liderul rus a petrecut luni îngrămădind aproximativ 135.000 de soldați susținuți de tancuri și artilerie grea la granițele Ucrainei, stârnind avertismente repetate din partea NATO.

 

Concluziile discuției privind situația Ucrainei

Oficialul francez cataloghează discuțiile un succes și susține că a câștigat concesii de la Putin cu promisiunea că nu va ataca Ucraina. Dar au existat puține semnale din partea președintelui Rusiei când a spus, într-o conferință de presă, că vrea să „sublinieze încă o dată” că „dacă Ucraina se alătură NATO, țările europene vor fi automat atrase într-un conflict de război cu Rusia”.

Cu toate acestea, liderul rus a descris discuțiile ca fiind „constructive”, după ce a folosit forma familiară „ty” a lui „tu” pentru a se adresa președintelui francez, văzută ca un semn al unei bune relații între lideri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...