Insula din Grecia pe care turiștii nu au voie în 2022. E supranumită Caraibele Europei și era plină de vizitatori

Ioana Bucur 14.05.2022, 18:37
Insula din Grecia pe care turiștii nu au voie în 2022. E supranumită Caraibele Europei și era plină de vizitatori

Cu nisip fin, apă cristalină, plaje imaculate, acest colț de paradis ce era vizitat, an de an, de peste două sute de mii de turiști, era numit și „Caraibele Europei”. Acum, o decizie luată și anunțată de administrația regională a dat peste cap planurile multor oameni care se gândeau la o vacanță acolo. Care este insula din Grecia pe care turiștii nu au voie să pună piciorul în anul 2022.

Ce ce nu mai au voie, în 2022, turiștii pe o insulă din Grecia

Planurile pentru vara acestui an vor trebui regândite de un număr destul de mare de oameni care își doresc vacanțe liniștite, în locuri izolate și în care natura este rege. Autoritățile elene au decis să nu mai permită accesul turișilor pe una dintre cele mai frumoase insule din Grecia.

Micul petic de pământ înconjurat de apă este numit și Caraibele Europei, toți cei care ajung acolo fiind fascinați de plajele cu nisip fin și apa cristalină.

Insula Chrissi, nelocuită, localizată la sud de Creta, primea an de an mai bine de două sute de mii de vizitatori. Mulți dintre aceștia alegeau să petreacă întregul sezon acolo, în corturi. Din nefericire, popularitatea în rândul turiștilor a fost cauza deciziei administrației regionale a Insulei Creta.

Insula din Grecia pe care turiștii nu au voie în 2022. E supranumită Caraibele Europei și era plină de vizitatori

Anunțul făcut de administrația regională

Reprezentanții autorităților au anunțat că „natura a fost distrusă” din pricina prezenței oamenilor pe insulă. Majoritatea copacilor, care au mai mult de o sută de ani, sunt pe cale să moară, cei mai afectați fiind cedrii.

„Copacii au fost dezrădăcinați și uscați, iar interzicerea vizitelor este necesară pentru a oferi naturii timp să se refacă”, a transmis administrația regională.

În anunțul autorităților se menționează faptul că unii turiști au ales să nu își petreacă zilele și nopțile doar în corturi, mulți amenajând colibe, chiar și taverne pe insula Chrissi. Oficialii au mai constatat și alte nereguli: gunoi lăsat în urmă la plecare și turiști care și-au dus mașinile pe insulă, deși era interzis.

„Unii turiști au adus capre pe insulă, iar animalele au mâncat toate plantele mici pe care le-au găsit”, au adăugat reprezentanții administrației regionale.

Este nevoie de măsuri urgente, așa că s-a decis ca, măcar în această vară, accesul turiștilor să nu mai fie permis pe insula Chrissi. Vizitatorii vor putea doar să se apropie de insulă pe barcă și, cel mult, să înoate până la țărm. Nu se știe cât timp vor fi aplicate restricțiile.

Urmăriți Impact.ro și pe