Insula din Europa care te face să uiţi de Grecia. E un adevărat paradis pentru turişti

Andra Daoud 22.05.2022, 08:54

Sezonul estival s-a deschis oficial la 1 mai, iar românii încep să își programeze deja vacanțele pentru vară. Cei care iubesc litoralul și vor să se îndrepte spre zone din afara României, au la dispoziție o mulțime de destinații de vis în Europa, iar dacă își programează cazarea și transportul din timp, pot prinde oferte avantajoase.

Insula din Europa care le face concurență celor grecești

Atunci când vor să meargă la mare în afara țării, mulți români aleg Bulgaria sau Grecia. Sunt cele mai la îndemână destinații, însă Europa oferă o mulțime de alte locuri superbe în care poți petrece o vacanță de vis. O insulă spectaculoasă, care rivalizează cu insulele grecești atât de populare spre care se îndreaptă anual o mulțime de români, este insula Formentera, din Spania.

Este cea mai mică dintre insulele Baleare ale Spaniei, dar este descrisă ca o a doua Ibiza. Peisajul este impresionant, pentru că, pe acceași insulă, ai și plajă cu mare, și păduri de pini. Insula este situată la Marea Mediterană, la aproximativ 3 km sud de Ibiza.

Are o lungime totală de 19 km, iar plajele sunt spectaculoase, ca să nu mai vorbim despre apa limpede și albastră, care pe mulți i-ar face să creadă că se află în Maldive, nu în Spania. Responsabilă pentru limpezimea apei este o plantă marină protejată, numită posidonia, care filtrează apele și le menține cristaline.

Insula din Europa care te face sa uiti de Grecia. E un adevarat paradis pentru turisti
Insula Formentera

Ce poți face în Formentera

Insula este atât de mică încât nu are aeroport, însă se poate ajunge cu feribotul de la Ibiza, drumul având o durată de 30 de minute. Mare parte din insulă face parte din Patrimoniul Universal, iar intervenția umană este minimă în zonă. Insula s-a păstrat, în mare parte, neatinsă, iar facilitățile de cazare nu sunt foarte multe. La fel și terasele și restaurantele, iar magazinele se limitează la strictul necesar.

Deși „sora” mai mare, Ibiza, este cea mai populară insulă din zonă, nici Formentera nu este de ratat. Plajele cu nisip fin și alb și apa albastră sunt destul ca să convingă pe oricine. Dacă ai ajuns în Ibiza pentru vacanță, rezervă-ți o zi și pentru Formentera, cu siguranță nu vei regreta! Feribotul te duce acolo în doar 30 de minute, iar odată ajuns pe insulă, ai opțiunea să stai la plajă și să te bucuri se soare și de apa limpede a Mediteranei, sau să explorezi împrejurimile.

Poți închiria un scuter cu care să te plimbi în lungul și în latul insulei, mai ales că aceasta are o lungime de doar 19 kilometri, așa că poți vedea cât mai mult din ea într-un timp scurt. Plajele nu sunt toate amenajate cu umbrele și șezlonguri, așa că poți găsi un colț de natură neatins pentru a te relaxa sub soare.

Urmăriți Impact.ro și pe