Instagram pregătește mutarea cerută de mulți utilizatori. Ce vei putea face cu story-urile tale, în curând

Cristian Cojocaru, Radu Oprișan 25.03.2021, 15:46
Instagram pregătește mutarea cerută de mulți utilizatori. Ce vei putea face cu story-urile tale, în curând

Una dintre cele mai utilizate aplicații din lume, Instagram pregătește mutarea cerută de mulți utilizatori. Astfel, dezvoltatorii aplicației au luat în serios cerințele utilizatorilor și noi modificări vor fi aduse story-urilor din cadrul aplicației.

Instagram pregătește mutarea cerută de utilizatori

Story-urile reprezintă una dintre cele mai apreciate și folosite modalități de a împărtăși momentele cu cei care te urmăresc pe Instragram. În cadrul acestora pot fi adăugate și melodiile preferate sau diferite efecte, pentru a-ți putea arăta creativitatea. În momentul de față, dacă utilizezi instrumentul Story, modalitatea este de a face o foografie pe care să o stilizezi și să o postezi imediat.

Numai că, dezvoltatorii s-au gândit ca în curând să implementeze o nouă funcție, cea de ”schițe”. Aceasta va permite salvarea Story-urilor în Instagram, unde pot fi editate mai târziu. Liderul rețelei sociale, Adam Mosseri, a postat ieri pe Twitter faptul că schițele Story vor veni în curând în cadrul aplicației.

Această nouă opțiune va fi foarte utilă pentru dezvoltarea de Story-uri mult mai elaborate. Astfel, în acest moment, dacă încerci să salvezi o fotografie Story cu efecte, Instagram va stoca fotografia respectivă în bibliotecă sub formă de videoclip, sau va dezlipi stickerele (n.r. autocolante), muzica de fundal precum și animațiile, în funcție de filtrul utilizat. Din acest lucru rezultă că în prezent, nu există nici o modalitate de a păstra efectele utilizate în cadrul acelui Story.

Dezvoltatorul mobil, Alessandro Paluzzi, a postat ieri, câteva ore mai târziu, o captură de ecran pe Twitter, în care arăta modul cum ar putea arăta această nouă funcție
Dezvoltatorul mobil, Alessandro Paluzzi, a postat ieri, câteva ore mai târziu, o captură de ecran pe Twitter, în care arăta modul cum ar putea arăta această nouă funcție

Cum va arăta această nouă funcție

Dezvoltatorul mobil, Alessandro Paluzzi, a postat ieri, câteva ore mai târziu, o captură de ecran pe Twitter, în care arăta modul cum ar putea arăta această nouă funcție care urmează a fi implementată în cadrul aplicației. Noua interfață va fi foarte ușor de utilizat: după ce finalizezi construcția Story-ului, vei putea apăsa butonul de ieșire, iar aplicația va afișa un mesaj prin care ți se va cere să salvezi acel Story ca schiță.

Astfel, când vei posta un nou Story, vei observa butonul ”Schițe” în colțul din stânga jos, de unde vor putea fi accesate Story-urile salvate anterior. Cu siguranță, mulți dintre utilizatori nu folosesc prea mult camera foto încorporată în aplicația Instagram. Majoritatea aleg să facă fotografii în mod normal sau cu ajutorul unei alte aplicații, pe care o încarcă ulterior în Story sau pe wall (n.r. – perete).

Această nouă funcție ar putea totuși să atragă tot mai mulți utilizatori să folosească opțiunea de schițe, pe care le vor încărca ulterior în Story cu anumite efecte. Anul trecut, Snap Inc. și-a dezvăluit ambiția de a pune camera Snap pe cât mai multe aplicații și dispozitive posibil. În loc să lege utilizatorii de o aplicație, compania dorește ca aceștia să-și încerce produsul în moduri diferite – chiar dacă nu ești un utilizator activ Snapchat. Instagram ar putea să se inspire din asta – așa cum s-a făcut de mai multe ori înainte – și să înceapă să construiască un aparat de fotografiat pe care oamenii ar dori să îl folosească în afara aplicației.

Urmăriți Impact.ro și pe