Instagram atacă Tik Tok. Cum a fost copiată aplicația. Cum arată noul produs

Andrei Cezar / 11.08.2020, 09:18
Instagram atacă Tik Tok. Cum a fost copiată aplicația. Cum arată noul produs

Duel între giganții aplicațiilor de socializare. Fondatorul Facebook, MarK Zuckerberg a lansat recent o aplicație ce pare copia fidelaă a TikTok și se numește Instagram Reels. Reacția TikTok nu a întârziat să apară, iar reprezentanții platformei au postat un mesaj pe Twitter prin care evidențiază asemănarea dintre cele două aplicații.

Aplicația TikTok, copiată de Instagram

La fel ca TikTok, Instagram Reels este o aplicație de video-sharing prin care poți înregistra și distribui clipuri cu o durată maximă de 15 secunde. În plus, și logo-ul Instagram Reels este realizat în aceleași nuanțe de alb și negru precum TikTok.

Chinezii de la TikTok au reacționat imediat ce noua platformă a lui Mark Zuckerberg a fost lansată.

„Ei bine… asta arată familiar”, au spus cei de la TikTok.

Instagram atacă Tik Tok. Cum a fost copiată aplicația. Cum arată noul produs
Instagram atacă Tik Tok. Cum a fost copiată aplicația. Cum arată noul produs

Trump consideră TikTok o amenințare la dresa securității naționale

Americanii consideră, în mod oficial, aplicația chinezească un real pericol. Donal Trump a semnat un ordin prin care cataloghează TikTok ca fiind o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Potrivit oficialilor americani, platforma ar distribui datele utilizatorilor guvernului de la Beijing.

Microsoft este principala companie care dorește să cumpere TikTok, iar președintele american a dat undă verde pentru demararea acestei tranzacții.

Reprezentanții CIA au declarat la Casa Albă că în ciuda ordinului emis de Donald Trump în privința Tik Tok, nu există ”nicio dovadă” care să indice faptul că guvernul chinez ar accesa datele utilizatorilor. Contrar rapoartelor emise de specialişti, preşedintele Donald Trump a hotărât să înainteze un ordin prin care să interzică aplicaţiile chinezeşti, cele mai populare fiin TikTok şi WeChat. Ordinul susţine că TikTok „continuă să ameninţe securitatea naţională, politica externă şi economia Statelor Unite” şi va intra în vigoare din 20 septembrie, scrie Descopera.ro.

Potrivit experților, TikTok colectează date în același mod cum o face și Facebook. Secretarul de stat, Mike Pompeo, a decalarat că există un plan care să împiedice aplicațiile chineze și serviciile oferite de chinezi, potrivit Mediafax.

Programul ”Clean Network” are menirea de a bloca aplicațiile chineze ”de încredere” din magazinele de aplicații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI