Inspecție temeinică la Cluj Arena făcută de o delegație UEFA pentru Campionatului European de Fotbal U21 din 2023

Elena Avramescu 17.09.2021, 15:31
Inspecție temeinică la Cluj Arena făcută de o delegație UEFA pentru Campionatului European de Fotbal U21 din 2023

În cursul zilei de astăzi, o delegaţie a UEFA a venit să verifice stadionul Cluj Arena, hotelurile, precum şi bazele de antrenament clujene, cu privire la găzduirea ediţiei din 2023 a Campionatului European de Fotbal U21.

Inspecție temeinică la Cluj Arena făcută de o delegație UEFA

O delegaţie a U.E.F.A. (Union of European Football Associations) a vizitat recent Cluj Arena în vederea verificării condiţiilor oferite pentru desfăşurarea viitorului Campionat European de Fotbal U21. Acesta va avea loc în vara anului 2023 în România şi Georgia şi va reuni 16 echipe participante, inclusiv formaţiile reprezentative ale ţărilor gazdă. (…)

Prezenţi la Cluj, delegaţii U.E.F.A. au analizat stadionul, hotelurile şi bazele de antrenament care ar putea fi folosite pentru turneu. Totodată, aceştia au urmărit şi alocarea spaţiilor din interiorul arenei, conform ghidului U.E.F.A. La finalul vizitei, concluziile reprezentanţilor U.E.F.A. au fost unele extrem de favorabile, găsim notat într-un comunicat trimis, vineri, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Inspecție temeinica la Cluj Arena facuta de o delegatie UEFA
Cluj Arena

În acest sens, Cluj Arena a fost nominalizat, împreună cu stadionul „Constantin Rădulescu”, tot din Cluj-Napoca, şi de alte două stadioane din Bucureşti, pentru a găzdui mai multe partide din grupele campionatului european.

E un prim test pe care l-am trecut cu succes în perspectiva găzduirii acestui important campionat european. Atât experienţa dobândită deja prin organizarea cu succes a numeroase evenimente majore cât şi investiţiile făcute constant îşi spun cuvântul. Suntem mai mult decât pregătiţi pentru a găzdui la Cluj un nou regal fotbalistic. Dispunem, fără îndoială, de dotările şi facilităţile necesare derulării în cele mai bune condiţii a competiţiilor sportive de la cel mai înalt nivel, a spus preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Astfel că următorul Campionat European de Fotbal U21 se adaugă altor importante competiţii sportive derulate pe Cluj Arena, cum ar fi Campionatul European de Atletism pe Echipe, Campionatul Balcanic de Atletism pentru Seniori, Campionatul Balcanic de Atletism pentru Juniori 1, Campionatele Internaţionale de Atletism ale României „Iolanda Balaş Soter” și Campionatul Naţional de Atletism, Maratonul Internaţional Cluj-Napoca.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...