Înșelătoria care „înflorește” în vara lui 2022. Românii care vor să plece în vacanțe cu avionul pot rămâne fără bani

Badea Violeta 10.08.2022, 16:04
Înșelătoria care „înflorește” în vara lui 2022. Românii care vor să plece în vacanțe cu avionul pot rămâne fără bani

E soare, vară și toată lumea se gândește la vacanță. În ultimii ani tot mai multe persoane aleg să-și petreacă concediul în străinătate, lucru cunoscut și de escroci. Astfel, fraudele sunt în creștere rapidă în industria turismului, iar șansa de a ajunge pe un site fals al unei companii aeriene este, din păcate, cât se poate de reală.

O nouă metodă de înșelătorie a apărut în vara lui 2022. Poți rămâne fără bani înainte de vacanță

În această perioadă, oamenii sunt dornici să plece în vacanțe și caută oferte cât mai avantajoase. Cele mai multe călătorii încep cu rezervarea unui bilet de avion, iar iubitorii de călătorii sunt interesați de bilete cât mai ieftine.

Prețurile mici pot atrage, dar nu întotdeauna ce este ieftin poate înseamnă că este și sigur. Prin urmare, atunci când accesezi un site analizează-l foarte bine, deoarece ai putea să rămâi fără bani.

De curând, specialiştii Kaspersky au descoperit numeroase pagini de phishing distribuite sub numele companiilor aeriene și legate de serviciile de rezervare.

Aceste site-uri web pot avea un aspect foarte profesional, însă în loc să livreze biletele de avion promise, ei rețin banii care au fost transferați și folosesc informațiile personale ale victimelor în scopuri rău intenționate.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Unele dintre aceste site-uri web afişează chiar şi informații ale zborurilor reale, pentru a părea cât mai legitime. Și totuși, cum îți dai seama că ești pe un site fals?

Au aparut mai multe pagini de phishing distribuite sub numele companiilor aeriene
Au aparut mai multe pagini de phishing distribuite sub numele companiilor aeriene

Cum să nu pici în plasa escrocilor

Află mai jos cum să te ferești de escrocii din mediul online:

  • Protejează-ți calculatorul prin utilizarea unui software de securitate. Setează-l să se actualizeze automat, astfel încât să poată face față oricăror noi amenințări de securitate;
  • Uită-te atent la bara de adrese înainte de a introduce orice informații personale importante, cum ar fi user-ul și parola. Dacă adresa URL arată ciudat (în ceea ce privește ortografia, dacă nu arată ca originalul sau folosește niște simboluri speciale în loc de litere), nu introdu nimic pe site și părăsește pagina;
  • Achiziționează bilete numai prin intermediul site-urilor web de încredere ale furnizorilor. De preferat ar fi să introduci manual adresa site-ului web în bara de adrese.
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...