Înscrieri la SNSPA 2020. Acte necesare dosarului de înscriere și calendar

Daria Petrescu 11.07.2020, 19:38
Înscrieri la SNSPA 2020. Acte necesare dosarului de înscriere și calendar

Înscrieri la SNSPA 2020 se organizează online, iar concursul la studiile universitare se desfășoară în două etape, preînscrierea online și admiterea. Dacă vrei să fii student la SNSPA, trebuie să urmezi câțiva pași simpli, pentru a-ți deschide un cont de utilizator, unde să te poți înscrie. SNSPA rămâne una dintre cele mai căutate universități și este locul perfect pentru tinerii care vor să își aprofundeze studiile. Iată actele necesare care nu trebuie să lipsească din dosarul de înscriere.

Cât este taxa de înscriere la SNSPA 2020

După ce candidatul a completat toate câmpurle obligatorii de pe platforma admitere.snspa.ro, încarcă fotografiile și selectează facultatea pe care vrea să o urmeze.  De asemenea, trebuie să plătească o taxă online.

Taxa de înscriere la Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și la Facultatea de Management este de 80 de leo. Poți face plata rapid, online, în momentul în care se face înscrierea. Astfel că, la Facultatea de Ştiinţe Politice, taxa de înscriere este de 80 de lei.

Ce candidați sunt scutiți de la plata taxei de înscriere
Ce candidați sunt scutiți de la plata taxei de înscriere

Există și excepții, însă. Nu plătesc o taxă de înscriere, candidații al cărui părinte este angajat al universității sau cadru didactic. De asemenea, candidații orfani nu plătesc o taxă, iar pentru a dovedi acest lucru, este nevoie de un certificate de deces. Acest lucru este valabil în cazul persoanelor cu vârsta sub 26 de ani. Cei care s-au aflat într-un centru de plasament, nu vor plăti o taxă.

Calendarul admiterii la SNSPA 2020

Sesiunea iulie 2020 la SNSPA 2020

Preînscrierile  online au avut loc între 18 mai și 16 iunie 2020. Pe 21 iunie s-a afișat lista candidaților preînscriși. În perioada 5-14 iulie 2020, candidații au atașat în contul de candidat dovada că au promovat examenul de Bacalaureat 2020. Este vorba despre o adeverință importantă pentru dosar.

Pe 19 iulie are loc afișarea candidaților admiși la cele patru facultăți SNSPA, urmând ca între 20-23 iulie 2020 să se desfășoare înmatricularea celor admiși.

Acte necesare pentru înscrierea la SNSPA 2020

-Candidaţii completează online o fişă de înscriere,. Aceasta va fi depusă la sediul facultăţii, în dosarul de concurs.

– aveți nevoie de diploma de bacalaureat, în original sau legalizată de un notar public. De asemenea, aceasta poate fi certificată „CONFORM CU ORIGINALUL”.

– Certificatul de naştere, copie ( pe aceasta trebuie să specificați „conform cu originalul”)

– copia unei cărți de identitate. Și pe acesata trebuie precizat „conform cu originalul”

-Chitanţa de plată a taxei de înscriere

– O adeverinţă medicală, elimerată de medicul de familie

Patru fotografii tip buletin de identitate (3/4 cm). Acestea vor fi color