Înotătoarea care a leșinat la CM de Natație nu mai are voie să concureze. Ce a spus Anita Alvarez când a văzut fotografiile cu ea, inertă, pe fundul bazinului

Sorin Barbu 24.06.2022, 17:16
Înotătoarea care a leșinat la CM de Natație nu mai are voie să concureze. Ce a spus Anita Alvarez când a văzut fotografiile cu ea, inertă, pe fundul bazinului

Anita Alvarez a trecut prin momente crunte la Mondialul de Natație de la Budapesta. A leșinat în timpul exercițiului, în bazin, iar antrenoarea ei a sărit în apă și a salvat-o. Medicii din echipa americană și-au dat acordul să concureze în proba de vineri, dar s-au opus vehement oficialii Federației Internaționale.

Anita Alvarez nu are voie să concureze la Campionatele Mondiale

Imaginile dure, de la competiția unde David Popovici a câștigat două medalii de aur, au făcut înconjurul lumii. Anita Alvarez se pregătea să-și încheie exercițiul de la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta când i s-a făcut rău și a ajuns nemișcată pe fundul bazinului. Antrenoarea ei a strigat la salvamari să o ajute, dar ea a fost prima care a sărit în apă și și-a scos eleva la suprafață.

După ce a fost consultată, Anita a primit acceptul medicilor din echipă să concureze vineri, dar s-au opus oficialii Federației Internaționale de Natație. Șeful departamentului de servicii medicale de la Campionatul Mondial din Budapesta a reaționat violent când a auzit solicitarea americanilor.

„Există diferite tipuri de sportive, unele tolerează bine modul în care variază cantitatea de oxigen și dioxid de carbon. Însă unele dintre ele sunt mai sensibile. Ea este una dintre ele, probabil sportul acesta nu este pentru ea”, a declarat Bela Merkely.

Anita Alvarez a văzut fotografiile din momentul incidentului

Anita Alvarez a povestit că nu-și mai aduce aminte mare lucru doar că la un moment dat totul s-a făcut negru în jurul ei. A revăzut momentul cu ajutorul filmărilor și fotografiilor și a încercat să dea poveștii o tentă poetică.

„Acum cred că fotografiile sunt frumoase cumva. Să mă văd acolo jos, în apă, atât de liniștită, atât de tăcută și să o văd pe Andrea coborând cu brațul întins încercând să ajungă la mine ca un super-erou… Uneori, cel mai liniștit loc de pe pământ este sub apă: când te așezi pe fundul piscinei, în liniște.

Simți că nu cântărești nimic, ești cu tine însuți. Îmi place. Uneori am nevoie de acel moment. Și în fotografii totul pare foarte natural, deși a ridica o persoană de pe fundul unei piscine și a o ridica la suprafață este foarte dificil. Mai ales când te scufunzi la trei metri adâncime în hainele de stradă”, a transmis sportiva.

Jurnaliștii au cronometrat și i-au transmis că a durat aproape zece secunde până în momentul în care a fost scoasă din apă. Anita Alvarez este la al doilea incident de acest fel. Prima oară tot antrenoarea a sărit în apă și a salvat-o.

Urmăriți Impact.ro și pe