Ingredientul secret pentru cea mai bună omletă. Trebuie să pui doar o singură linguriță

Badea Violeta 17.04.2022, 07:59
Ingredientul secret pentru cea mai bună omletă. Trebuie să pui doar o singură linguriță

Omleta se numără printre preferatele românilor, mulți dintre ei consumând-o la micul dejun. Preparatul pare simplu de făcut, dar, totuşi, există un truc genial pentru cei care nu se descurcă atât de bine în bucătărie și vor ca omleta lor să iasă perfect. Care este secretul pentru o omletă gustoasă și pufoasă? Ei bine, vei afla în randurile care urmează. E foarte simplu!

Secretul pentru o omletă delicioasă

Întotdeauna omleta a dat bătăi de cap chiar și bucătarilor iscusiți și dacă un preparat atât de simplu îi pune în încurcătură și pe profesioniști, atunci ce așteptări să mai avem de la cei care gătesc foarte rar.

Deși nu pare greu de făcut, omleta are și ea secretele ei. Mai întâi de toate, este important să precizăm că acest preparat poate fi gătit în diferite moduri și reprezintă o variantă rapidă, pentru un mic dejun sățios și gustos.

De exemplu, unii o fac plată, iar alții o preferă pe cea zdrențe sau țărănească, așa cum i se mai spune. Indiferent de varianta pe care o alegi, secretul este să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu în ouă. Acesta face omleta mai pufoasă și îi conferă un gust minunat.

Cum sa faci cea mai buna omleta
Cum sa faci cea mai buna omleta

Ingrediente

  • două ouă
  • un cubuleț de unt
  • două linguri de lapte
  • o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • un praf de piper alb sau negru

Opțional:

  • două sau trei ciuperci curățate și feliate sau cubulețe
  • 50 de gr de brânză cheddar dată pe răzătoare
  • câteva cubulețe de ardei gras roșu, verde sau galben
  • câteva cubulețe de șuncă de pui
  • câteva fire de pătrunjel tocat

Mod de preparare

Într-un bol se adaugă cele două ouă, iar deasupra se presară condimentele. Se bat foarte bine cu ajutorul unui tel. Atenție! Este de preferat să nu se exagereze cu cantitățile, deoarece omleta va ieși prea sărată. Așadar, se pune bicarbonat de sodiu, cam cât se poate lua în degete.

O altă regulă este aceea de a amesteca omleta chiar înainte de a o pune în tigaie. Aceasta nu trebuie să se așeze în castron, deoarece nu va mai ieși la fel de pufoasă. De asemenea, este posibil să se lipească și sigur nu ți-ai dori asta.

Astfel, înainte de a bate ouăle se pune tigaia la încins, la foc mediu. Se adaugă untul și se plimbă prin tigaie până se topește, apoi se toarnă ouăle bătute. Compoziția se așează în tigaie, în primele 20 de secunde.

Deasupra se adaugă și ingredientele opționale, după preferințe. Apoi, cu ajutorul unei spatule, omleta se împăturește pe jumătate. Un al lucru foarte important este că preparatul nu trebuie să stea prea mult pe foc, deoarece se gătește foarte repede și este posibil să se ardă.

Prin urmare, se ia tigaia de pe aragaz cu puțin timp înainte de a fi gata. Omleta aratată senzațional, are un miros plăcut, iar gustul va fi unul special. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...