Ingredientul secret pentru cea mai bună friptură la grătar. Nimeni n-ar fi ghicit

Badea Violeta 24.07.2021, 08:02
Ingredientul secret pentru cea mai bună friptură la grătar. Nimeni n-ar fi ghicit

Acum, că vara și-a intrat pe deplin în drepturi, este timpul ideal pentru un grătar în aer liber. Nimic nu se poate compara cu o friptură care să ți se topească în gură, dar pentru a ieși delicioasă  trebuie să ții cont de câteva sfaturi. Iată ingredientul secret pentru cea mai bună friptură la grătar. Nimeni n-ar fi ghicit!

Ingredientul secret pentru cea mai bună friptură la grătar

În zilele de sărbătoare sau în weekenduri, mulţi dintre români fac grătare. Mirosul de friptură și de mici învăluie toate pădurile de la marginea capitalei. Zilele călduroase te scot din casă și te îndeamnă să petreci cât mai mult timp în aer liber.

Amatorii de fripturi la grătar se întrec în a pregăti combinații care mai de care mai îmbietoare și delicioase. Ce-i drept, carnea pregătită deasupra jarului încins nu are adversar dacă este gătită așa cum trebuie. Marii bucătari au câteva secrete pe care le-au dezvăluit recent.

Aceștia spun că pentru cel mai bun grătar se folosește de peste 80 de ani un ingredient care transformă carnea într-un preparat extrem de gustos, fraged și suculent. Nu o să-ți vină să crezi că este vorba despre zahăr. Da, ai auzit bine! Se spune că nici un alt ingredient nu are capacitatea de a-i da o savoare mai mare mâncării decât zahărul. Cum se folosește? Ei bine, zahărul  brun se presară deasupra cărnii de pe grătar.

Ingredientul secret pentru cea mai buna friptura la gratar
Ingredientul secret pentru cea mai buna friptura la gratar

Nimeni n-ar fi ghicit

Aproape că nu-ti vine să crezi atunci când auzi acest lucru pentru prima dată, dar trucul funcționează în proporție de 100%! Specialiștii spun că zahărul se topește și se transformă într-o crustă caramelizată care îi va da o savoare în plus fripturii.

Nu este obligatoriu să folosești neapărat zahăr brun, la fel de gustoasă iese carnea și dacă-l folosești pe cel alb, în combinație cu sare.În comparație cu zahărul brun, zahărului alb îi lipsește melasa, ceea ce face ca acesta să nu se caramelizeze la fel de ușor, dar există un truc care te poate ajuta.

Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci două linguri de zahăr cu o lingură și jumătate de sare grunjoasă. Compoziția obținută se toarnă peste friptură, se acoperă farfuria cu o folie de plastic și se lasă la temperatura camerei aproximativ o oră.

După ce carnea este gata, se adaugă celelalte condimente pe friptură. Se așează carnea pe grătar și se verifică din când în când, deoarece crusta nu trebuie să prindă o culoarea prea închisă. Spor la treabă și poftă bună!