Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi în apa în care fierbi cartofii. Aşa vor ieşi pufoşi şi gustoşi

Nicu Stan 25.01.2022, 20:55
Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi în apa în care fierbi cartofii. Aşa vor ieşi pufoşi şi gustoşi

Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi în apa în care fierbi cartofii. Aşa vor ieşi pufoşi şi gustoşi. Mulți români iubesc să gătească, încercând diverse rețete din întreaga lume, pentru asta vizionând diferite emisiuni de gătit. Chiar și așa, foarte mulți se împotmolesc atunci când vine vorba de gătit cartofi fierți .

Ce trebuie să pui în apa în care fierbi cartofii, astfel încât aceștia să iasă pufoşi şi gustoşi

Cartofii fierți, de cel mai multe ori, devin mult prea moi, însă marii bucătari au pentru asta un secret care va face cartoful foarte pufos, dar ferm în același timp și foarte gustos. Astfel, trucul este să adaugi puțină zeamă de lămâie în apa în care se fierb cartofii.

În plus, bucătarii au foarte multe trucuri, astfel încât gătitul devin o plăcere. Vedeți în continuare cele mai bune trucuri pentru atunci când se pune problema de gătit.

Cartofii devin pufosi daca la fiert se adauga zeama de lamaie
Cartofii devin pufosi daca la fiert se adauga zeama de lamaie

Trucuri pentru gătit. Cum faci să nu mai sară uleiul la prăjit

1. Problema stropilor de ulei de floarea soarelui se poate rezolva cu ajutorul sării. Se pune un praf pe fundul tigaii.

2. Dacă intenționați să prăjiți în ulei vegetal, trebuie să ungeți tigaia cu el înainte de a începe să prăjiți. În acest fel, uleiul nu se va închide la culoare la fel de mult.

Ce se face cu folia de aluminiu înainte de a o folosi

3. Pentru a manipula folia alimentară ca marii bucătari, țineți-o la frigider. Odată răcită, aceasta nu se va lipi de mâini și nici nu se va rupe.

4. De asemenea, pentru un orez perfect moale după gătit, acesta va trebui ținut în apă rece timp de 30 de minute în prealabil.

Cum se curăță ușor roșiile de coajă

5. Roșiile se vor curăța mult mai ușor și mai rapid dacă se va cresta fundul lor după care peste acestea se va turna apă clocotită.

6. Citricele vor deveni mai suculente după se clătesc în apă fierbinte sau după ce vor fi puse câteva secunde la cuptorul cu microunde.

Cum se rade brânza mult mai ușor

7. Pentru a se rade mai ușor brânza, aceasta se va pune la congelator pentru 20-30 de minute.

8. În plus, strecurați aluatul printr-o sită înainte de a face clătite. Procedura vă va ajuta să scăpați de cocoloașe.

Cum să nu te mai usture ochii atunci când tai ceapă

9. Dacă canalele lacrimale devin iritate și devin o adevărată fântână când tăiați ceapa, puneți un vas cu apă lângă placa de tăiat. Tot ce trebuie să faceți este să priviți apa.

O altă metodă care vă va face să nu vă mai usture ochii atunci când tăiați ceapă este să o puneți înainte de prelucrare, timp de 10 minute, la congelator.

Urmăriți Impact.ro și pe