Ingredientul pe care să nu-l pui sub nicio formă la sarmale. Le strică tot gustul

Beatrice Dumitru 14.11.2022, 16:49
Ingredientul pe care să nu-l pui sub nicio formă la sarmale. Le strică tot gustul

Sarmalele sunt printre cele mai apreciate mâncăruri din România și puțini sunt cei care ar refuza o porție dintr-un astfel de preparat. Rețeta pentru sarmale diferă în funcție de gustul celui care o prepară, dar este sigur căun anume igredient nu trebuie folosit, deoarece le strică gustul. Iată despre ce este vorba.

Ingredientul care nu trebuie consumat cu sarmale

Sarmalele se prepară din Orientul Mijlociu până în Balcani, dar rețetele și modul de gătire diferă de la țară la țară și nici nu se folosesc aceleași ingrediente. Iar fiecare bucătar are secretele lui. În România, sarmalele în foi de varză nu lipesesc de pe masă la ocaziile speciale, mai ales în ziua de Crăciun.

Nutriționistul Mihaela Bilic a postat un mesaj pe o rețea de socializare în care a explicat cum trebuie consumate sarmalele, atât de apreciate de români. De asemenea, aceasta spune că sarmalele nu ar trebui mâncate cu mămăligă, deși sunt mulți care nu concep să le servească altfel.

Ingredientul pe care să nu-l pui sub nicio formă la sarmale. Le strică tot gustul
Sarmalele sunt printre cele mai apreciate preparate românești.

Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă. Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

De ce se spune că sarmalele provin din Turcia

Sarmalele se fac din carne tocată din pulpă de porc, de vită, dar și din pasăre, amestecată cu orez și cu alte ingrediente și învelită în foi de varză, crudă sau murată, de viță-de-vie sau de ștevie. Reţeta de sarmale s-a răspândit în Balcani mai ales în perioada bizantină. Turcii doar le-au zis „sarma“ şi aşa le-a rămas numele până azi, dar sunt revendicate de mulți alții, căci se află de sute de ani pe mesele unei parți importante a populației lumii.

În România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Muntenegru şi Albania, acest cuvânt a fost adoptat şi folosit aproape identic și aşa a început legenda care spune că acest preparat provine din Turcia.

Termenul „sarma” provine din cuvântul turcesc „sarmak”, care înseamnă „rulou”, sau „pachet”.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...