Ingredientul pe care să îl pui în cafea. Aşa îşi păstrează adevărata aromă

Andra Daoud 03.07.2022, 09:05
Ingredientul pe care să îl pui în cafea. Aşa îşi păstrează adevărata aromă

Cafeaua este băutura cu care mulți oameni își încep ziua. Este aromată și multora le dă energia necesară pentru a începe o nouă zi. De multe ori însă se poate întâmpla ca aceasta să își piardă aroma, mai ales dacă o păstrăm pentru o perioadă îndelungată, după ce pachetul a fost desfăcut. Din fericire, există un truc la îndemână pe care oricine îl poate aplica și care garantează aroma cafelei timp îndelungat.

Ce să pui în cafea pentru a-și păstra aroma adevărată

Cu cât păstrăm mai mult cafeaua în recipiente, cu atât aroma acesteia se poate estompa, iar atunci când o preparăm nu mai are același gust intens. Chiar dacă vasul în care o ținem este închis ermetic și depozitat corespunzător în bucătărie, tot se poate întâmpla ca aroma să se piardă cu timpul. Există însă un ingredient banal, care se găsește în toate bucătăriile, și care poate fi pus în borcanul în care este păstrată cafeaua, pentru ca aceasta să-și mențină aroma puternică.

Este vorba despre sare, banalul ingredient care nu lipsește din nicio bucătărie, Puneți o lingură de sare grunjoasă într-un săculeț din tifon sau din pânză și introduceți-l în borcanul cu cafea. În acest fel, aroma cafelei nu se va mai pierde în timp și vă veți putea bucura de aceeași cafea cu gust puternic, de fiecare dată când o preparați, chiar dacă a trecut ceva timp de la deschiderea pachetului.

Sarea poate fi adăugată, de asemenea, în cafea după preparare, însă în acest caz are cu totul alt rol. Un vârf de cuțit de sare pusă în ceașca cu cafea îi taie gustul amar și, astfel, nu va mai fi nevoie să o îndulciți. Specialiștii în prepararea cafelei atrag atenția însă că o cafea de calitate nu ar trebui să fie amară. Gustul amar este dat de gradul de prăjire a boabelor de cafea, așa că dacă nu vă doriți o cafea amară, alegeți un sortiment din boabe prăjite mai puțin.

Ingredientul pe care sa il pui in cafea. Asa isi pastreaza adevarata aroma
Un saculet cu sare pus in recipientul cu cafea o ajuta sa isi pastreze aroma intensa

Cum să obții o cafea ca la terasă, în propria bucătărie

Cafeaua perfectă are multe secrete, pe care barista adevărați le cunosc, iar o parte din ele le dau mai departe. O cafea bună poate fi obținută atât la espressor, cât și la ibric sau la filtru. Totul constă în a alege o cafea de calitate, cu boabe proaspăt prăjite. Specialiștii în prepararea cafelei recomandă să alegeți o cafea boabe, pe care să le măcinați în momentul preparării cafelei. În acest fel, veți obține cea mai aromată cafea.

De asemenea, contează sortimentul de cafea pe care îl alegeți. Cele mai des întâlnite pe piață sunt Arabica și Robusta, prima dintre ele fiind și cea mai vândută. Cu o pondere de 70% din producția mondială, cafeaua Arabica este o cafea superioară, mai apreciată decât Robusta și se distinge prin aromă, gust dulce, parfumat și note ușoare florale și de fructe.

Conține mai puțină cofeină și este mai pretențioasă atât la cultivare cât și la preparare. Cel mai mult se cultivă în America Centrală și de Sud și are un preț mai mare decât Robusta. La preparare este mai puțin cremoasă decât Robusta.

Robusta este o cafea cultivată în Africa și Asia ce se distinge prin tărie, mai bogată în cremă decât Arabica și mai puțin aromată. Cafeaua Robusta este mai puțin apreciată decât Arabica, însă are avantajul prețului, fiind mai accesibila. Conține de două ori mai multă cofeină și este mai puțin pretențioasă și la cultivare și la preparare.

Urmăriți Impact.ro și pe