Ingredientul natural prezent în mai toate bucătăriile care îi ajută pe sportivii de performanță. Beneficiile sunt uimitoare

Ana Anitoiu 19.08.2022, 19:54
Ingredientul natural prezent în mai toate bucătăriile care îi ajută pe sportivii de performanță. Beneficiile sunt uimitoare

Un ingredient natural și extrem de ieftin, ce este prezent în mai toate bucătăriile, îi ajută pe sportivii de performanță. Beneficiile acestuia asupra organismului sunt uimitoare. Un medic a explicat cum poate fi folosit ca supliment alimentar.

Ce ingredient îi poate ajuta pe sportivii de performanță

Conform rezultatelor unor studii, bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a crește capacitatea de tamponare extracelulară și are, astfel, efecte benefice pentru persoanele care fac efort susținut, de mare intensitate.

„Bicarbonatul de sodiu se ia în doză unică, de 0,2 – 0,4 grame/ kgcorp, dizolvat în 300 – 400 de mililitri de apă, cu 60 – 150 de minute înainte de efort”, a spus doctorul Șerban Damian, specialist în nutriție sportivă.

Ingredientul natural prezent în mai toate bucatariile care ii ajuta pe sportivii de performanta
Bicarbonat de sodiu

Acest ingredient contribuie la îmbunătățirea performanței cu aproximativ 2% în sprinturi de mare intensitate, cu durata de aproximativ 60 de secunde. Însă, eficiența acestuia scade când durata efortului depășește 10 minute.

Totuși, pot exista unele efecte secundare ale bicarbonatului de sodiu, printre care se numără: tulburările gastrointestinale, ce pot afecta performanța sportivilor.

Ce băutură specială consumă David Popovici în fiecare zi

Campionul mondial la înot David Popovici apelează și el la un truc, dincolo de disciplina referitoare la regimul alimentar și la antrenament. Mai exact, sportivul consumă în fiecare zi o băutură specială cu proprietăți antiinflamatorii, ce poate proteja împotriva bolilor neuro-degenerative, scade nivelul zahărului din sânge și reduce riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare.

Băutura specială pe care o consumă David Popovici se pregătește ușor, din trei ingrediente: o cană cu lapte, o linguriță de miere și un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată sau cacao. Mai întâi, se încălzește bine laptele, timp de aproximativ trei minute, după care se adaugă mierea și se amestecă. Înainte de servire, se presară scorțișoara sau se adaugă cacao.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...