Ingredientul din bucătărie care îți salvează orhideele. Orice român îl are în casă

Mihnea Tălău 25.10.2022, 18:25
Ingredientul din bucătărie care îți salvează orhideele. Orice român îl are în casă

Orhideele sunt printre cele mai populare și mai apreciate plante la ghiveci. Cu o varietate de 30.000 de specii și sute de mii de hibrizi, sunt pe cât de apreciate, pe atât de capricioase atunci când vine vorba despre îngrijire.

Ingredientul care face minuni

Aceste flori au o durată de viață de aproximativ trei săptămâni. Din fericire, ritual de înflorire poate avea loc de câteva ori pe an, dacă orhideele sunt îngrijite profesionist.

Orhideele pot fi readuse la viață cu ajutorul unui condiment, care le salvează rădăcinile și ramurile de infecții.

Grădinarii folosesc mici trucuri, cu care economisesc timp și bani. Puțini știu, dar orhideele deteriorate revin la viață datorită pudrei de scorțișoară. Este un ingredient ieftin, care se găsește în bucătăria tuturor oamenilor. Dacă nu-l folosești în bucătărie, poți să îl găsești la orice magazin alimentar, pentru doar câțiva lei.

Cum se folosește micul truc

Tot ce trebuie să faci este să aplici pudra de scorțișoară la rădăcina plantei, pe partea de unde ai tăiat bucata deteriorată. Datorită proprietăților pe care le are scorțișoara, aceasta va vindeca planta și va opri dezvoltarea altor factori negativi care să ducă în acest punct.

Se întâmplă adesea ca rădăcinile plantei să putrezească. Poate pentru că ghiveciul a devenit prea mică sau ramurile s-au uscat și rupt. Se mai poate întâmpla că din cauza schimbărilor bruște de temperatură, rădăcinile aeriene ale florii să se usuce. Toate aceste situații sunt aparent diferite. Dar toate au în comun prezența ciupercilor și a bacteriilor în plantă.

Este important de reținut că dacă vei stropi orhideea la rădăcină sau a ramurilor va duce la ofilirea acesteia. Din acest motiv, este recomandat să avem grijă la cantitatea pe care o utilizăm, deoarece o cantitate mai mare îi va fi fatală.

De asemenea, pentru a acționa corect în cazul orhideei ofilite, trebuie să aplicăm scorțișoara cu un tampon de bumbac, în mod precis, pentru a nu o răspândi și în alte zone ale plantei care nu au nevoie de ajutor.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...