Ingredientul de aur pe care să-l adaugi în ciorba de burtă. E marele secret al bucătarilor de top

Cătălina Burghelea 19.11.2022, 13:02
Ingredientul de aur pe care să-l adaugi în ciorba de burtă. E marele secret al bucătarilor de top

Ciorba de burtă este un deliciu culinar absolut. Totuși, rețeta nu iese mereu ca la carte, motiv pentru care gospodinele abandonează orice încercare de a o mai prepara. Bunicile spun că este nevoie de îndemânare și răbdare. Pentru ca mâncarea să fie perfectă, un ingredient cheie este baza. Află marele secret al bucătarilor de top.

Cum să faci o ciorbă de burtă ca-n marile restaurante. Ingredientul de aur care schimbă tot gustul

Delicioasa ciorbă de burtă este una dintre cele mai cunoscute mâncăruri românești și preferate de gurmanzi. Baza rețetei este concentratul de oase de vită (foarte bogat în colagen). Dacă ești fan legume, poți completa zeama cu ingredientele tale iubite. Carnea grasă o găsești în hipermarketuri sau la măcelării, proaspăt curățată ori prefiartă congelată.

Prezentă în aproape toate meniurile din restaurante, mai ales în cele cu specific românesc, ciorba de burtă se prepară după o rețetă standard, dar un ingredient secret o face de-a dreptul delicioasă. Bănuiești despre ce este vorba? Ei bine, usturoiul nedecojit dă un gust aparte preparatului tău. Acesta trebuie pus la fiert în zeamă cu tot cu coajă, susțin marii bucătari.

Cum faci ciorba falsa de burta

Metoda de preparare este foarte simplă

Pentru a găti ciorba, ai nevoie de oase de vită pe care le speli bine și le pui la fiert alături de burta întreagă. Ulterior, adaugă două cepe curățate și crestate, doi morcovi, o țelină și două căpățâni de usturoi necojit. Lasă ingredientele să fiarbă două ore și jumătate. În tot acest timp ai grijă să înlături spuma care se formează pe parcurs.

„Primul secret e cum îţi alegi apa cu care faci ciorba. Nu v-a trecut niciodată prin cap să lăsaţi apa din care facem ciorbă cel puţin 24 de ore să stea. De ce florarii pun tot timpul apă stătută la flori, pentru că mai zboară din clor. Şi pe urmă sunt multe alte secrete. Important e cum alegi ingredientele. Carnea se fierbe în funcţie de tipul de carne cumpărat şi aici trebuie să ştii să cumperi materia primă, iar eu sunt campion mondial la aşa ceva!”, a dezvăluit chef Cătălin Scărlătescu.

După ce a fiert bine, strecoară zeama, separă burta de restul ingredientelor și fă-o fâșii. Pune jumătate din zeamă pe foc, iar cealaltă, la răcit. Între timp, adaugă 15 gălbenușuri într-o găletușă de smântână grasă. Omogenizează temeinic, apoi toarnă compoziția în zeama răcită și pune la foc mic. Adaugă câteva linguri de oțet și mujdei în ciorbă, iar la final, pune și burta. Asta este tot, poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...