Ingredientul care strică orice ciorbă chiar dacă o ții la frigider. Nu îl mai pune, este o mare greșeală

Andrei Simion 18.11.2022, 15:49
Ingredientul care strică orice ciorbă chiar dacă o ții la frigider. Nu îl mai pune, este o mare greșeală

Un ingredient aparent inofensiv strică orice ciorbă, chiar dacă o ții la frigider. Nu îl mai pune, pentru că deși nu pare că ar putea avea vreun efect negativ asupra acestui fel de mâncare, este o mare greșeală să îl adaugi atunci când gătești.

Ce ingredient strică ciorba

Ciorba, de diverse feluri, este una dintre mâncărurile preferate ale românilor, indiferent de sezon. Fie doar cu verdeață și legume sau cu carne, ciorba este nelipsită din meniul celor mai multe familii din țară.

Totuși, puține persoane știu că adăugarea unui anumit ingredient în ciorbă o strică, în ciuda faptului că preparatul este ținut la frigider, unde ar trebui să reziste fără probleme timp de câteva zile.

Mai exact, mărarul proaspăt, pe care mulți români îl adaugă în ciorbă la final, pentru un plus de aromă, strică preparatul. Ca să nu se întâmple acest lucru, mărarul trebuie să fie fiert înainte de a fi adăugat în mâncare.

Cand trebuie sa adaugi, de fapt, bulionul sau rosiile in ciorba. Multe gospodine fac aceasta greseala si strica preparatul
Un ingredient poate strica orice tip de ciorba

Ce alte greșeli trebuie să fie evitate în prepararea oricărei ciorbe

Indiferent de felul de ciorbă preferat, sunt și alte greșeli populare ce trebuie să fie evitate. De exemplu, bucătarii nu recomandă folosirea concentratelor de legume din comerț pentru prepararea acestui fel de mâncare.

Concentratele de legume din comerț conțin mult sodiu și arome artificiale ce pot face ciorba să fie foarte sărată și uneori chiar să aibă un gust neplăcut. Bucătarii recomandă în schimb folosirea legumelor proaspete, ideal a celor culese direct din grădină.

O altă greșeală pe care o fac multe persoane atunci când gătesc orice tip de ciorbă este aceea că dau focul la mare, ca să scurteze timpul de preparare. Însă, ideal este ca ciorba să fie preparată la foc mic spre mediu, astfel încât fiecare ingredient folosit să aibă timp să-și facă simțită aroma.

Urmăriți Impact.ro și pe