Ingredientul care curăță cel mai bine cuptorul. Face minuni, puțini români îl folosesc

Andra Daoud 04.02.2022, 17:36
Ingredientul care curăță cel mai bine cuptorul. Face minuni, puțini români îl folosesc

Cuptorul este unul dintre cele mai pretențioase obiecte din casă, atunci când vine vorba să fie curățat. A îndepărta urmele de grăsime arsă și de mâncare poate fi o adevărată bătaie de cap pentru multe gospodine, care apelează la soluții chimice, care mai de care mai promițătoare, pentru a curăța cuptorul și aragazul. Vestea proastă e că nu întotdeauna funcționează, iar veste bună e că remediul e unul la îndemână.

Ingredientul care curăță cel mai bine cuptorul

Pentru a vă asigura că mențineți cuptorul ca nou, este important să îl curățați după fiecare utilizare. În acest fel, grăsimea și urmele de mâncare sunt îndepărtate imediat și vă asigurați că nu vor ajunge să se ardă și să se lipească de cuptor la următoare folosire, făcând misiunea de a-l curăța și mai dificilă. Dacă țineți cont de acect lucru și ștergeți cuptorul după ce l-ați folosit, nici nu este nevoie să folosiți soluții chimice, puternice, care pot avea efect iritant.

După ce ați terminat de gătit, lăsați cuptorul să se răcească, după care curățați-l cu o cârpă înmuiată în apă fierbinte. În funcție de ce ați gătit, s-ar putea să fie nevoie să insistați, mai ales pe geamul ușii de la cuptor, pe care se vede orice urmă de grăsime neștearsă. Pentru a îndepărta orice urmă de mâncare arsă, aveți nevoie de un singur ingredient ieftin și la îndemână, care se găsește în orice gospodărie.

Bicarbonatul de sodiu este aliatul ideal în lupta cu murdăria din cuptor și de pe geamul ușii acestuia. Tot ce trebuie să faceți este să dizolvați câteva linguri de bicarbonat, în funcție de suprafața pe care o aveți de curățat, în puțină apă, cât să formați o pastă omogenă. Întindeți pasta pe sticlă și în interiorul cuptorului, unde este nevoie să fie curățat, și lăsați să acționeze timp de 15 minute. La final, ștergeți bine cu o cârpă sau cu un burete ud. Cuptorul va străluci de curățenie și își va recăpăta imediat aspectul impecabil.

Ingredientul care curăță cel mai bine cuptorul. Face minuni, puțini români îl folosesc
Bicarbonatul de sodiu este aliatul în lupta cu murdăria din cuptor

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din cuptor

Pe lângă grăsimea arsă și întărită, mirosurile de mâncare sunt o altă problemă atunci când folosiți cuptorul. Acestea pot persista zile bune, mai ales dacă s-a scurs grăsime care s-a ars sau dacă ați lăsat în cuptor un vas nespălat. Pentru a scăpa de mirosurile de mâncare, aveți nevoie doar de o mână de coji de citrice. Pot fi coji de portocale, mandarine, clementine, orice fruct citric și parfumat.

Încălziți cuptorul la 180 de grade, după care opriți focul și puneți cojile de citrice într-o tăviță în cuptor și lăsați-le acolo până când cuptorul se răcește. Datorită căldurii, cojile de fructe vor elibera uleiul esențial pe care îl conțin, acționând ca un odorizant natural pentru cuptor. După ce cojile și-au făcut treaba și cuptorul s-a răcit, le puteți arunca.

Urmăriți Impact.ro și pe