Ingredientul banal care scoate cele mai încăpățânate pete de pe covor. E trucul verii

Beatrice Dumitru 26.05.2023, 21:04
Ingredientul banal care scoate cele mai încăpățânate pete de pe covor. E trucul verii

Covoarele sunt elemente decorative care înfrumuseșează orice spațiu, dar sunt și foarte greu de păstrat curate. Și nu de puține ori te chinui să scoți unele pete de pe covor, dar nu trebuie să te mai chinui. Află că există un ingredient banal, pe care sigur îl ai în bucătărie, cu care poți scoate și cele mai încăpățânate pete de pe covor. Iată care este acesta.

Care este ingredientul cu care scoți petele de pe covor

Deși îndepărtarea petelor de pe covor poate părea o misiune foarte grea, nu este deloc așa dacă folosești soluția de curățare potrivită. Așadar, dacă ai câteva pete încăpățânate pe covor, poți apela la un ingtedient banal cae te va ajuta să rezolvi problema fără bătăi de cap.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care poate fi găsit în aproape orice bucătărie, iar pe lângă utilizarea lui la prăjituri, poate fi folosit și î multe alte moduri. De exemplu, te poate ajuta să scoți petele de pe covor și să redai strălucire acestui accesoriu.

Ingredientul banal care scoate cele mai încăpățânate pete de pe covor. E trucul verii
Truc cu bicarbonat de sodiu

Cum scoți petele de pe covor cu bicarbonat de sodiu

Petele proaspete trebuie să fie uscate și pemtru asta absoarbe orice exces de lichid cu un prosop curat. Apoi, pune un strat consistent de bicarbonat de sodiu pe pata de pe covor. Lasă bicarbonatul să acționeze timp de cel puțin 15-20 de minute, apoi folosește o perie de curățare sau o perie de dinti veche pentru a freca ușor zona murdară de pe covor.

Lasă bicarbonatul de sodiu să se usuce complet pe covor și, după aceea, folosește un aspirator pentru a îndepărta cu grijă reziduurile. În plus, poate fi îmbunătățit prin adăugarea de uleiuri esențiale care vor lăsa și o aromă plăcut odată ce petele au fost îndepărtat și covorul este curat și fără pete.

Pentru curățarea covorului poți folosi și oțet, care ajută la eliminarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute. După ce se evaporă nu lasă miros și oferă rezultate foarte bune pentru covoare groase, care pot acumula un număr mare de acarieni.

Menținerea covoarelor curate va ajuta la prevenirea acumulării germenilor pe ele și a deteriora aerul din mediu.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...