Ingredientul banal care schimbă total gustul omletei. Iese mult mai gustoasă și pufoasă

Stan Filon 22.05.2023, 18:35
Ingredientul banal care schimbă total gustul omletei. Iese mult mai gustoasă și pufoasă

Cu toții trebuie să știm această rețetă care schimbă total gustul omletei noastre, datorită unui ingredient banal. Omleta noastră se va schimba radical, va fi mult mai pufoasă și chiar mai bună decât la restaurant. Vedeți în rândurile de mai jos exact ce trebuie să faceți!

Ingredientul banal care schimbă total gustul omletei

Omleta este unul dintre cele mai la îndemână preparate pentru micul dejun. Ne aduce suficientă energie care să ne țină până la prânz, este foarte ușor de preparat, este gustoasă, iar timpul în care o gătim este unul foarte scurt. De aceea este, probabil, cel mai răspândit mic dejun din lume.

Puțini sunt însă cei care știu cu adevărat să prepare o omletă ca cea de la restaurant. Cu toții ne dorim să servim la micul dejun o omletă pufoasă, aerată, gustoasă și care să fie foarte atractivă și pentru copii, astfel încât să nu refuze niciodată micul dejun preparat de noi.

Ingredientul banal care schimba total gustul omletei
Ingredientul banal care schimba total gustul omletei

Dă o savoare aparte omletei

Ei bine, un ingredient banal poate face diferența între o omletă uscată, fadă, și una pufoasă și aromată. Este vorba despre lapte, care dă o savoare aparte omletei și o ajută să se umfle atunci când este gătită. Când trebuie adăugat acesta? Ei bine, laptele se adaugă atunci când bați ouăle, iar cantitatea corectă este de o lingură de lapte pentru fiecare ou. Pentru un gust și mai intens, poți înlocui laptele cu smântână pentru gătit, iar experiența va fi una deosebită.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 2 linguri lapte
  • 20 g bacon afumat
  • 20 g brânză de capră
  • 1 cub de unt
  • sare
  • piper
  • verdeață (opțional)

Mod de preparare:

În primul rând, se taie baconul și brânza de capră cubulețe, după care se bat ouăle cu puțină sare și piper și cu lapte, într-un bol. După aceste operațiuni, se pune o tigaie la încins, în care se adaugă untul. Când untul s-a topit, se pune baconul tăiat și se călește până când s-a rumenit, după care se adaugă ouăle bătute împreună cu laptele și se acoperă cu un capac. Se verifică omleta după 2 minute, timp în care focul trebuie să fie mediu.

Imediat cum vedem că începe să se ridice omleta pe margini, putem întoace omleta noastră, pentru a se găti și pe partea cealaltă. Când oul s-a închegat, se adaugă brânza de capră și se împachetează omleta. Se mai lasă pe foc aproximativ un minut, pentru ca brânza să se topească și aromele să se întrepătrundă. Când omleta este gata, se poate adăuga verdeață proaspăt tocată deasupra, pentru un plus de savoare. Vă urăm poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...