Inginerii de rachete ai lui Elon Musk, lăsaţi pe o insulă, fără nimic de mâncare. “Eram doar animale sălbatice”

Nicu Stan 04.03.2021, 08:40
Inginerii de rachete ai lui Elon Musk, lăsaţi pe o insulă, fără nimic de mâncare. “Eram doar animale sălbatice”

Inginerii de rachete ai lui Elon Musk, lăsaţi pe o insulă, fără nimic de mâncare. Prin ce au fost aceștia nevoiți să treacă la începuturile formării companiei SpaceX, citiți în articolul de mai jos.

Elon Musk și-a lăsat angajații să facă foamea pe insula Omelek. Ce s-a întâmplat după

Inginerii de rachete ai lui Elon Musk au fost lăsaţi pe o insulă, fără nimic de mâncare. Asta se întâmpla la începuturile fondării comaniei SpaceX.

Astfel, în primele zile de existență ale companiei deținute de Elon Musk, inginerii de rachete trăiau pe o insulă din Pacific, unde de multe ori rămâneau fără mâncare. Pe insula Omelek, echipa SpaceX se chinuia să construiască o platformă de lansare și racheta Falcon 1, arată Business Insider.

A fost scrisă o carte despre începuturile SpaceX

Eric Berger, un editor de la Ars Technica, a scris despre acele zile, perioadă de început a companiei lui Elon Musk într-o carte, ”Liftoff”. Povestea lui Eric Berger despre începuturile SpaceX este plină de glume care nu au fost spuse până acum, cum ar fi o revoltă organizată de muncitorii morți de foame din anul 2005.

Astfel, inginerii SpaceX locuiau și lucrau pe insula Omelek, pentru că aceasta acesta a fost locul pe care compania l-a ales pentru a scăpa de Forțele Aeriene ale Americii.

De ce a ales Elon Musk insula Omelek

Insula este situată și mai aproape de ecuator, facilitând o mai ușoară ajungere pe orbită. Despre primul an petrecut pe insulă, Eric Berger scrie că: ”logistica era proastă”. Aprovizionarea era deseori întârziată, iar lucrătorii erau forțați să facă foamea.

Într-o zi, în toamna anului 2005, tensiunile au luat forma unei revolte. Astfel, angajații lui Elon Musk au intrat în grevă pentru a forța aprovizionarea cu mâncare. După revoltă, oamenii au primit aripioare de pui și țigări suficiente. Doar așa revolta a fost înăbușită.

Angajații lui Elon Musk, animale sălbatice așteptând mâncare

Eram doar animale sălbatice pe insulă, așteptând mâncare”, a declarat Ed Thomas, un tehnician SpaceX la acea vreme, pentru Eric Berger.

Probleme au fost și când a ajuns elicopterul cu provizii, pilotul spunând că noul turn construit de muncitori îi îngreunează aterizarea. Cu toate astea, Tim Buzza, directorul de lansare de la acea vreme a promis că ”îi face cinste” cu câteva băuturi pilotului dacă acesta aterizează. Așa s-a și întâmplat.

Cum le-a ridicat moralul angajaților săi Elon Musk

De asemenea, ca să le ridice moralul, Elon Musk i-a recompensat cu o experiență în condiții de gravitație 0, pentru a vedea și ei cum se simt astronauții în spațiu.

În luna martie a anului 2007, o rachetă SpaceX a ajuns pentru prima dată în spațiu, moment când insula Omelek avea provizii din belșug, în special aripioare de pui. De asemenea, angajații aveau la dispoziție băuturi la discreție.

Angajații lui Elon Musk au beneficiat de lux după ce și-au cerut drepturile

Totul era un lux fantastic, în comparație cu prima experiență, așa că ne-a plăcut pe Omelek”, a spus alt inginer de rachete pentru Eric Berger.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI