Informații de ultimă oră! Cum s-ar putea da, anul acesta, admiterea la facultate

Luiza Moldovan 20.04.2020, 15:35
Informații de ultimă oră! Cum s-ar putea da, anul acesta, admiterea la facultate

Informații de ultimă oră! Cum s-ar putea da, anul acesta, admiterea la facultate, dacă se prelungește criza pandemică.

Informații de ultimă oră! Cum s-ar putea da, anul acesta, admiterea la facultate

Criza pandemică ar putea să schimbe modul de înscriere și de admitere la facultăți și în România. Mai multe universități au anunțat deja că iau în calcul o reglementare a procedurilor de admitere, printre care Universitatea din Cluj, Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara.

Potrivit Președintelui Consiliului Rectorilor, Sorin Câmpeanu, această metodologie este de mult implementată în mari universități din alte țări.

”Activitățile online sunt reglementate de autorități. Într-un ordin de ministru pentru admiterea în universități. Aici se spune că metodologiile proprii de admitere pot prevedea facilități online pentru înscriere/preînscriere admitere. Este o practică curentă în marile universități din străinătate.

Sunt convins că la admiterea din acest an, cele mai multe universități vor prevedea modalitatea de preînscriere/înscriere online”, a spus Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor.

Acesta a mai adăugat că așteaptă hotărârea de guvern pentru cifra de școlarizare.
Pandemia ar putea schimba în bine câteva lucruri și la noi
Pandemia ar putea schimba în bine câteva lucruri și la noi

Cum fac alții

Alte universități din lume au recurs la această soluție de mai multă vreme. Depunerea online a documentației necesare înscrierii (de exemplu) dar și susținerea examenului în sine este o procedură mult mai simplă, mai ales pentru candidații aflați în alte orașe decât orașul universitar dorit de acesta. Nu se mai pierd timp și bani pe drum sau pentru cazarea în orașul universitar, pentru cei care gestionează documentele se economisește timp prețios, de asemenea, și nu mai există riscul pierderii sau rătăcirii documentelor.
Un alt avantaj al înscrierii online este că depunerea documentelor se poate face 24/7 și, deci, nu mai depinde nimeni de orarul universităților.
Pe internet există, de asemenea, platforme de examinare gratuite, sută la sută sigure pentru candidați și, de asemenea, care împiedică frauda.
Urmăriți Impact.ro și pe