Informația ce ar putea face lumină în cazul mamei din Timişoara care s-a aruncat de pe blocul cu 10 etaje împreună cu cei doi copii. Ce diagnostic primise

Ioana Bucur 13.05.2022, 15:50
Informația ce ar putea face lumină în cazul mamei din Timişoara care s-a aruncat de pe blocul cu 10 etaje împreună cu cei doi copii. Ce diagnostic primise

O nouă piesă din puzzle-ul tragediei de la Timișoara a ieșit la lumină. Informația apărută recent în spațiul public ar putea face lumină în cazul Iulianei, mama care s-a aruncat de pe blocul cu 10 etaje împreună cu cei doi copii. În ziua în care ar fi trebuit să se căsătorească din nou cu fostul soț, tânăra era externată din spital, diagnosticul dat de medici putând fi strâns legat de gestul său.

Ce s-a aflat despre mama din Timișoara care s-a aruncat de pe blocul de 10 etaje

Au trecut mai puțin de două săptămâni de la moartea terifiantă a unei femei și a celor doi copii ai săi. Tânăra, în vârstă de 32 de ani, a urcat pe acoperișul unui bloc cu zece etaje din Timișoara, și-a luat micuții în brațe și s-a aruncat în gol.

Mama și băiețelul au murit pe loc. În momentul în care echipajele de prim-ajutor au ajuns la fața locului, fetița încă mai avea semne vitale, însă, în cele din urmă, și-a dat și ea ultima suflare.

Ea și tatăl copiilor își începuseră relația când Iuliana avea 15 ani. În 2020, au divorțat, însă au decis să se recăsătorească în acest an. Cu toate astea, la data stabilită, niciunul dintre ei nu s-a prezentat la Primărie.

S-a aflat că Iuliana Billi a fost internată timp de două zile la Clinica de Psihiatrie din Timișoara, de unde a plecat chiar în ziua în care are fi trebuit să se recăsătorească cu Alex, fostul ei soț, adică pe 28 aprilie. Diagnosticul pus de medici ar fi fost de depresie cu simptome maniacale şi simptome delirante, afecțiune ce ar putea explica gândurile suicidale și gestul ce a luat trei vieți.

În prezent, ancheta a ajuns într-un punct mort, în condițiile în care anchetatorii nu au reuşit să deschidă telefonul pe care Iuliana l-a închis înainte de a se arunca de pe blocul de zece etaje.

Motivul pentru care mama din Timisoara care s-a aruncat de pe bloc si cei doi copii vor fi inmormantati in acelasi sicriu. Ce sta in spatele deciziei
Iulia, femeia de 32 de ani care s-a aruncat de pe bloc impreuna cu copiii

„Este nedrept față de copii să fie condamnați la aceeași soartă ca mama”

Acum anchetatorii vor trebui să descopere cu cine a vorbit ea cu puțin timp înainte de a se sinucide şi dacă acel apel a fost momentul care a declanşat gestul terifiant al femeii.

Iuliana și cei doi copii ai săi au fost înmormântați în același sicriu. Dorința familiei a fost respectată, însă decizia a însemnat că micuților uciși nu li s-a putut oficia sluja în biserică, ci în curtea cimitirului, așa cum se întâmplă în cazul celor care își iau viața.

Cu toate acestea, cei doi copiii au fost binecuvântați după cum era creștinește normal, cu o slujbă care se oficiază în cazul minorilor, diferită de cea a unui adult. Zeci de persoane și-au luat rămas bun de la tânără și cei doi copii și i-au condus pe ultimul drum cu multe lacrimi.

„Sigur că este nedrept față de copii să fie condamnați la aceeași soartă ca mama.(…) Sunt convins că prin înțelepciunea sfinților părinți, care sunt acolo, vor face o slujbă specială, pentru copii. Slujba înmormântării copiilor este diferită față de slujba înmormântării unui mirean, care este creștin și pleacă la Domnul că așa a fost scris să fie.

În cazul de față este total diferit, pentru că noi vorbim de o sinucigașă, care prin egoismul, dacă pot să spun așa, de a se răzbuna, nu știu ce motive ar fi avut sau ce durere profundă a putut avea, încât și-a luat cu ea și copiii și le-a luat viața”, a mărturisit un preot.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...