Informaţia care înmărmureşte întreaga lume. Pactul neaşteptat făcut de Putin cu un important lider

Stan Filon 11.05.2022, 14:56
Informaţia care înmărmureşte întreaga lume. Pactul neaşteptat făcut de Putin cu un important lider

Rusia și Belarus și-au strâns și mai mult relațiile, după cum a anunțat liderul de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko! Șeful statului a spus că a câștigat sprijinul omologului său rus în timpul vizitei recente făcute în Orientul Îndepărtat al Rusiei, când Vladimir Putin s-a decis chiar să acorde Belarus sprijinul de care are nevoie pentru a-și consolida capacităţile sale militare.

Pactul neaşteptat făcut de Putin cu un important lider din vecinătate

Așadar președintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a anunțat cel mai nou acord încheiat cu Rusia. Regimul de la Moscova va ajuta Belarusul să producă rachete, inclusiv una similară cu racheta rusească de tip Iskander, deoarece Minskul urmăreşte să îşi consolideze capacităţile militare.

Preşedintele Lukaşenko a venit cu exemplu dubios în cadrul unei întâlniri a oficialilor apărării, când a spus că evenimentele din Ucraina au demonstrat cât de important este ca un stat să deţină arme şi echipament militar moderne, foarte eficiente. El a mai subliniat şi importanţa logisticii.

Pactul neasteptat facut de Putin cu un important lider din vecinatate
Pactul neasteptat facut de Putin cu un important lider din vecinatate

Belarus va fabrica rachete cu ajutorul Rusiei

Șeful statului a mai anunțat că Belarusul va desfăşura trupe de operaţiuni speciale în trei zone din apropierea graniţei sale de sud cu Ucraina. Lukaşenko a spus că a câştigat sprijinul omologului său rus Vladimir Putin în timpul unei întâlniri recente în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Aşadar, companiile rusești vor ajuta Belarusul să construiască rachete.

„Creăm o nouă rachetă. O rachetă foarte eficientă, similară cu modelul Iskander. A existat sprijin deplin (n.r. din partea Rusiei)”, a afirmat liderul belarus.

În acest sens, Lukasenko a spus că Vladimir Putin i-a cerut lui Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, să ofere Belarusului sprijinul necesar pentru fabricarea noilor rachete. Belarusul rămâne un aliat apropiat al Rusiei, poate singurul, chiar Lukaşenko a declarat în martie că forţele armate belaruse nu iau parte la operaţiunea Moscovei şi nu au de gând să procedeze astfel nici în viitor.

În plus, într-un interviu acordat recent, Lukasenko a recunoscut că se aștepta ca „operațiunea” din Ucraina să fie de mai scurtă durată, însă nu s-a putut pronunța dacă aceasta se desășoară sau nu conform planurilor gândite de ruși. De asemenea, s-a declarat împotriva folosirii armelor nucleare, dar a recunoscut că nu cunoaște planurile președintelui Vladimir Putin. În schimb, a spus că este pentru pace și datorită lui au început negocierile dintre Rusia și Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...