Informare meteo de la ANM: temperaturi scăzute și ploi în toată țara. Când intră în vigoare

Alexandru Ioanid 02.10.2019, 13:54
Informare meteo de la ANM: temperaturi scăzute și ploi în toată țara. Când intră în vigoare

Vremea se schimbă brusc, avertizează meteorologii. ANM a emis o informare meteo de vreme rea, cu temperaturi scăzute și ploi care se vor extinde în toată țara. Vremea se va răci accentuat, iar temperaturile vor coborî în majoritatea zonelor.

Specialiștii ANM au emis, miercuri, o informare meteo de vreme rea. În București, spre exemplu, temperaturile scad brusc de la 30 de grade la 8 grade Celsius. Informarea se referă la fenomene meteo precum ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată.

Informare ANM de vreme rea: temperaturile scad brusc

Cod portocaliu ANM

Potrivit specialiștilor ANM, informarea meteo intră în vigoare în noaptea de miercuri spre joi, la ora 4:00 dimineață. Vor fi ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată.

Până pe 5 octombrie la ora 9:00, aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, izolat 40 l/mp.

Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină.

Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi (3 octombrie) în vest și nord-vest, iar vineri (4 octombrie) și în restul teritoriului.

În București, joi, cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi înnorările se vor accentua și temporar va ploua. Vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul nopții. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

De vineri dimineață până sâmbătă dimineață, vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior, astfel încât valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei, coborând chiar până la 8 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe