Inevitabilul s-a produs! Coronavirusul a fost despistat și la Casa Albă. Prima reacție oficială a lui Donald Trump

Ana Anitoiu 17.09.2020, 14:17
Inevitabilul s-a produs! Coronavirusul a fost despistat și la Casa Albă. Prima reacție oficială a lui Donald Trump

Coronavirusul a fost despistat și la Casa Albă, a anunțat preşedintele american Donald Trump, care a făcut și o precizare referitoare la propria lui persoană.

Prima reacție oficială a lui Donald Trump, după ce a fost depistat un caz de coronavirus, la Casa Albă

Mai exact, după ce a făcut anunțul, președintele american Donald Trump a precizat că angajatul Casei Albe care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19) nu s-a aflat niciodată „în apropierea” sa.

„Aceasta nu este o persoană cu care eram asociat”, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, președintele Statelor Unite ale Americii.

De asemenea, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany, a dat asigurări potrivit cărora acest caz de COVID-19 „nu a afectat” evenimentul organizat marţi, cu ocazia semnării acordurilor între Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Bahrain.

La acest eveniment au fost prezenți premierul israelian Benjamin Netanyahu şi miniştrii de externe ai celor două ţări arabe de la Golful Persic.

Inevitabilul s-a produs! Coronavirusul a fost despistat și la Casa Albă. Prima reacție oficială a lui Donald Trump

Când susține Donald Trump că ar putea fi gata un vaccin pentru coronavirus, în SUA

Miercuri, preşedintele american Donald Trump a declarat că guvernul Statelor Unite ale Americii ar putea începe să distribuie un vaccin pentru noul coronavirus încă din luna octombrie sau noiembrie.

„Suntem foarte aproape de acel vaccin şi cred că suntem mult mai aproape decât cred că vor majoritatea oamenilor să spună. Credem că putem începe distribuirea de la mijlocul lunii octombrie.

Deci, de îndată ce va fi gata, vom putea începe. Aceasta va fi de la mijlocul lunii octombrie. S-ar putea să fie ceva mai târziu. Vaccinul ar putea fi distribuit începând din octombrie sau noiembrie, dar nu cred că va fi mai târziu de această dată”, a spus Donald Trump, la un briefing de presă de la Casa Albă.

Totodată, președintele Donald Trump a precizat că Statele Unite ale Americii au pus la dispoziţie toate materialele de care este nevoie pentru descoperirea unui vaccin anti-COVID-19.

Mai mult, Donald Trump susține că oficialii din domeniul sănătăţii vor putea distribui, până la sfârşitul anului, cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin pentru noul coronavirus.

Aceste declaraţii ale lui Donald Trump vin în contextul în care oamenii de ştiinţă și experţii în boli infecţioase au spus că există îngrijorări că oficialii de la Casa Albă pun presiune pe Administraţia pentru Alimente şi Medicamente să aprobe un vaccin cât mai repede, chiar înainte ca acesta să fie testat în mod corespunzător.

În Statele Unite ale Americii au raportat, până în prezent, 6.828.698 de cazuri de coronavirus. Bilanțul deceselor raportate în rândul pacienților cu COVID-19, în SUA, a ajuns la 201.366, conform worldometers.info.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...