Industria viitorului ia naștere și în România. Compania care investește bani grei într-un oraș din țară, vor fi disponibile sute de locuri de muncă

Stan Filon 25.08.2022, 16:46
Industria viitorului ia naștere și în România. Compania care investește bani grei într-un oraș din țară, vor fi disponibile sute de locuri de muncă

Un investitor cu un nume foarte important vine într-un oraș din România, unde anunță investiții de nu mai puțin de 100 de milioane de euro. Vorbim despre compania Tesla, însă nu despre cea deținută de miliardarul Elon Musk. Este o companie din Cehia, care produce echipamente pentru stocarea energiei, inclusiv baterii de mașini, aflate la foarte mare căutare, în prezent. Investitorul ceh va crea sute de locuri de muncă și reprezintă o gură de aer pentru comunitatea locală.

Industria viitorului ia naștere și în România

Așadar, sute de locuri de muncă vor fi create la Brăila, acolo unde compania cehă Tesla s-a decis să facă investiții masive. Nu mai puțin de 100 de milioane de euro vor fi investiți în fabrica Tesla care va produce echipamente pentru stocarea energiei, inclusiv baterii de mașini.

Noua fabrică va fi gata în anul 2023 și va oferi cel puțin 200 de noi locuri de muncă pentru brăileni. Aceasta va fi amplasată la ieșirea din oraș și reprezintă una dintre cele mai mari investiții din zonă. Investiția companiei din Cehia este binevenită, mai ales că orașul are probleme cu locurile de muncă.

Industria viitorului ia nastere si in Romania. Compania care investeste bani grei intr-un oras din tara, vor fi disponibile sute de locuri de munca
Industria viitorului ia nastere si in Romania. Compania care investeste bani grei intr-un oras din tara, vor fi disponibile sute de locuri de munca

Investitor cu nume important, la Brăila

„Rata şomajului la nivel judeţului Brăila a fost de 2,73%, ceea ce presupune un număr de 3.331 de şomeri înregistraţi. Apariţia unui nou angajator nu poate decât să aducă un impact pozitiv asupra pieţii muncii locale. Toate se vor reflecta în creşterea nivelului de trai”, a spus Laurenţia Vasilescu, ITM Brăila.

La ușa Agenției de Ocupare a Forței de Muncă Brăila stau zilnic zeci de persoane care caută un loc de muncă. Pentru ei, un nou investitor reprezintă o nouă șansă să-și găsească un loc de muncă.

 „Dacă ne-a dat disponibili ne-am retras în agricultură. Ne-am ocupa cu animalele. Și acum caut un loc de muncă. Am 20 de ani atât, de vechime”, „Da, aş încerca să mă duc acolo să văd despre ce este vorba. Dacă mă încadrez sau dacă m-aş putea acomoda. E lucru bun pentru că avem nevoie pentru că, într-adevăr, aici nu prea sunt locuri de muncă, nu ai de unde alege”, sunt părerile a doi dintre brăilenii care sunt în căutarea unui nou loc de muncă.

Marian Dragomir, primar Brăila, s-a declarat și el foarte mulțumit de faptul că investitorul a ales să-și deschidă fabrica la Brăila.

„Orice nou investitor sosit în Brăila înseamnă plusvaloare. Va exista posibilitatea ca forța de muncă să fie atrasă într-o competiție reală, lucru care avea un impact pozitiv asupra salariilor angajaților”, este de părere și primarul Marian Dragomir.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...