Îndepărtată din funcția de director, Doina Gradea a rămas în TVR. Va ocupa tot o funcție importantă

Ioana Bucur 20.05.2021, 22:01
Îndepărtată din funcția de director, Doina Gradea a rămas în TVR. Va ocupa tot o funcție importantă

Adio, dar rămân cu tine. Îndepărtată din funcția de director, Doina Gradea a rămas în TVR, unde va ocupa tot o funcție importantă.

Îndepărtată din funcția de director, Doina Gradea a rămas în TVR

Respingerea rapoartelor de activitate ale TVR pe anii 2017, 2018 și 2019, dar și a execuțiilor bugetare, de plenul reunit, marți, 11 mai, a dus la demiterea șefei Televiziunii Române. Cu toate astea, Doina Gradea a rămas în TVR, ca simplu angajat, dar într-o poziție importană.

Potrivit Paginademedia.ro, ea a fost angajată în aprilie 2016, în funcția de project manager în Departamentul de Resurse Umane. Reprezentanții instituției au confirmat că fosta șefă TVR este angajat cu contract individual de muncă, încheiat la data de 20 aprilie 2016, „în conformitate cu dispoziţiile şi procedurile legale în vigoare”.

Potrivit TVR, printre atribuțiile funcției ocupate de Doina Gradea, așa cum reiese din fișa postului, se numără:

  • colaborarea la elaborarea unor proiecte de strategii generale specifice activităţii departamentului
  • elaborarea de proiecte ale strategiei pe domeniul său de activitate
  • îndeplinirea prevederilor strategiei şi politicilor departamentului
  • pe baza studiilor realizate în cadrul TVR, propune soluţii de îmbunătăţire a activităţii departamentului

Întrebați de jurnaliști dacă fosta șefă TVR a demisionat din funcția pe care era angajată, reprezentanții Televiuziunii Române au răspuns: „Nu a demisionat, este angajată a TVR”.

Doina Gradea a rămas în TVR
Doina Gradea

Demisă de la șefia TVR

Doina Gradea a fost demisă de la șefia TVR, după ce Senatul și Camera Deputaților au respins rapoartele de activitate ale instituției. Rapoartele Televizuni Române pe anii 2017, 2018 și 2019, dar și execuțiile bugetare, au fost respinse de plenul reunit, marți, 11 mai, ceea ce înseamnă că Doina Gradea și Consiliul de Administrație al TVR au fost demiși. Senatul și Camera Deputaților au respins și rapoartele de activitate ale Societății Române de Radiodifuziune (SRR), ceea ce a dus, în consecință, și la demiterea Consiliului de Administrație al SRR .

„Respingerea raportului anual de activitate atrage demiterea de drept a consiliului de administratie al SRR. Având în vedere acest lucru, consiliul de administratie al SRR a fost demis. Potrivit aceleiaşi legi, la propunerea comisiilor parlamentare de specialitate, în cazul demiterii consiliului de administraţie şi inexistenţei unui director general, Parlamentul numeşte un director general interimar al SRR cu un mandate bine definit ce nu poate depăşi șase luni”, a explicat Anca Dragu.

În aceeași zi, Parlament a votat suplimentarea ordinii de zi a ședinței cu un punct ce viza numirea unor directori interimari la SRTv și SRR pentru o perioadă ce nu poate depăși șase luni.

„Respingerea atrage demiterea de drept a consiliul de adminsitratie al SRTv. Prin urmare, după respingerea rapoartelor de activitate pentru anii 2017, 2018 si 2019, consiliul de administraţie SRTv a fost demis. În cazul în care nu exista consiliu de administraţie Parlamentul numeşte un preşedinte interimar pentru o perioadă de şase luni. Drept urmare, vom solicita propunerea unui preşedinte interimar”, a anunţat președintele Senatului, Anca Dragu, în plenul reunit de marţi, 11 mai.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...