Incidente la protestul de la Constanţa. Un tânăr al cărui tată a murit de covid le-a reproşat protestatarilor că au ieşit în stradă. Ce a urmat

Stan Filon, Mirabela Năstase 31.03.2021, 10:19
Incidente la protestul de la Constanţa. Un tânăr al cărui tată a murit de covid le-a reproşat protestatarilor că au ieşit în stradă. Ce a urmat

A fost a treia zi de proteste de la malul mării dar şi prima în care s-au înregistrat incidente în rândul protestatarilor. Chiar dacă protestatarii nu s-au mai strâns în număr la fel de mare ca în prima zi, de data aceasta s-au inregistrat si primele incidente. Protestatarii s-au îmbrâncit între ei, au fost luaţi la rost de constănţenii care cred că măsurile luate de autorităţi sunt necesare iar unii dintre ei au aruncat chiar şi cu oua în tinerii care mărşăluiau. Protestatarii au raspuns cu huiduieli şi au aruncat la randul lor cu pet-uri.

Incidente la protestul de la Constanţa. Un tânăr le-a reproșat protestatarilor că au ieșit în stradă

Protestul a debutat paşnic la ora 17 pe platoul din fata Prefecturii Constanta. Protestatarii, nu mai multi de 100 şi-au strigat din nou nemulţumirile faţă de restricţiile impuse de guvern şi au cerut demisia acestuia.

Apoi ca si in zilele precedente protestatarii au plecat in mars. De data aceasta insa cu acordul jandarmilor acestia au schimbat traseul iar aseara au străbatul mai bine de 15 kilometri pe principalele bulevarde ale oraşului. Din păcate însă au aparut şi incidentele. La un moment dat, unul dintre participanti a inceput să transmită live mesaje cu tentă politică ceea ce nu a fost agreat de organizatorii care i au cerut sa înceteze. Acesta a refuzat iar de aici şi până la imbranceli nu a mai fost decat un pas. În cele din urmă, protestarul supărat a fost scos din rândul celorlalţi şi preluat de un echipaj de poliţie.

Incidente la protestul de la Constanta. Un tanar a fost huiduit dupa ce a spus ca i-a murit tatl de covid si i-a trimis acasa pe protestatari
Incidente la protestul de la Constanta. Un tanar a fost huiduit dupa ce a spus ca i-a murit tatl de covid si i-a trimis acasa pe protestatari

Protestatari bătuți cu ouă

A urmat apoi un alt incident în care de data aceasta a fost implicat un tânar care a încercat să le explice protestatarilor ca virusul Covid nu este o gluma si că el doar ce si-a pierdut tătal din aceasta cauză. In replica, protestatarii l-au huiduit.

”A murit tata acum doua zile de covid. Si voi protestaţi? Să vă fie ruşine! Oamenii ăia de acolo de la infecţioase se lupta cu noi şi voi ce faceţi? Mergeti sa vedeti cum este la ATI! Sa nu ajungeti acolo!”, a strigat tanarul constănţean, care a fost însăhuiduit la scenă deschisă.

La scurt timp dupa acest incident un alt tanar a fost luat in vizor de data aceasta de catre jandarmi pentru ca nu purta masca si desi adolescentul le-ar fi explicat motivul, jandarmii l-au perchezitionat si l-au bagat in duba. Tânărul suţine că ar fi fost şi agresat de către jandarmi însă aceştia neagă conflictul.

Ultimul incident s-a petrecut chiar sub ochii forţelor de ordine. Locatarii unui bloc au aruncat cu oua în protestatari iar acestia au replicat cu pet uri goale. In cele din urma, protestul s-a încheiat paşnic, dupa mai bine 6 ore de cand a inceput. Astazi, protestatarii se vor intoarce în stradă.

Urmăriți Impact.ro și pe